KUYT MET ORANJE NIET LANGS ARGENTINIË

In een sfeervol Waldstadion heeft Dirk Kuyt woensdagavond niet weten te winnen van Argentinië: 0-0. De aanvoerder van Feyenoord begon bij Oranje als linksbuiten in plaats van Robben, die vanwege een eerder geïncasseerde gele kaart aan de kant werd gehouden. De topscorer van Feyenoord speelde in aanvallend én verdedigend opzicht een nuttige wedstrijd, maar kon het verschil niet maken.

Na een aftastende beginfase liet het Nederlands elftal al snel zien geen genoegen te nemen met de tweede plaats in groep C. Na een kwartier spelen was het Oranje-publiek getuige van een typische Dirk Kuyt-actie. De Katwijker jaagde goed door op Ayala. De ervaren verdediger van Valencia verslikte zich in de dadendrang van Kuyt en verloor de bal. De Feyenoord-spits stoomde op richting het doel van Abbondanzieri en waagde een poging in de korte hoek. Abbondanzieri stompte de inzet tot corner; de toon was gezet.

Hoewel Nederland de ploeg met het initiatief was, werden de Argentijnen steeds gevaarlijker. Onder aanvoering van Riquelme werd de defensie van het Nederlands elftal voor rust flink op de proef genomen. Kuyt stond ook verdedigend zijn mannetje en kreeg voor rust de gele kaart getoond toen hij rechts achterin Tevez naar de grond werkte. Uit de toegekende vrije trap schoot Boularouz tegen zijn eigen paal. De equipe van Van Basten bibberde maar capituleerde niet.

Ook na de pauze toonde Oranje uitstekend tegenspel tegen de uitgekookte Argentijnen. Twintig minuten voor tijd maakte Julio Ricardo Cruz zijn entree. De spits, die met Feyenoord kampioen werd in 1999, moest de verlossende treffer gaan forceren voor het team van bondscoach José Pekerman. Dat zou niet meer gebeuren, zodat Oranje met het 0-0 gelijkspel tegen Argentinië genoegen moet nemen met een tweede plaats in groep C.

Door dit resultaat staat de ploeg van Dirk Kuyt (die de wedstrijd uitspeelde) zondag in Neurenberg tegenover Portugal. Zij wonnen vandaag met 2-1 van Mexico en verzekerden zich daarmee van de eerste plaats.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×