IGOR KORNEEV VERTREKT BIJ FEYENOORD

Igor Korneev vertrekt bij Feyenoord. De geboren Rus wordt in zijn vaderland toegevoegd aan de technische staf van het nationale elftal, dat na het WK onder leiding zal komen te staan van Guus Hiddink. Korneev, nu nog jeugdtrainer op Varkenoord, wordt assistent-bondscoach. Ook bestaat de mogelijkheid dat de voormalig speler van Feyenoord als hoofdcoach zal gaan fungeren van Rusland onder 21.

Korneev had nog een doorlopend contract in Rotterdam, maar Feyenoord heeft hem de vrijheid gegund om positief te antwoorden op het persoonlijke verzoek van Guus Hiddink om toe te treden tot zijn staf. ‘Daar ben ik erg blij mee’, zegt Korneev. ‘Hoewel ik het erg naar mijn zin had bij de jeugdopleiding van Feyenoord, wil ik me natuurlijk ook graag verder ontwikkelen als coach. Daarom hoefde ik niet echt lang na te denken toen Guus Hiddink mij benaderde. Dit is voor mij een unieke mogelijkheid om samen te werken met één van de beste coaches ter wereld’, zegt Korneev, die een contract voor twee jaar aangaat, met een optie voor nog eens twee jaar.

Hoewel Korneev zijn huis in Nederland zal aanhouden, komt daarmee een einde aan een langdurig verblijf in ons land. De geboren Rus kwam via CSKA Moskou, Espanyol en FC Barcelona via SC Heerenveen in1997 bij Feyenoord terecht. Hij bleef er tot 2002 actief en speelde in totaal 79 wedstrijden voor de Rotterdamse club, waarin hij 20 goals maakte. Daarna besloot hij zijn actieve loopbaan bij NAC, voordat hij als jeugdtrainer terugkeerde naar Feyenoord.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×