ORANJE WINT VERDIEND; KUYT VALT IN

In het bloedhete Leipzig is het Nederlands Elftal zondagmiddag uitstekend begonnen aan het WK. Tegen Servië & Montenegro was een doelpunt van Arjen Robben genoeg voor de drie punten. Een belangrijke overwinning voor het team van Marco van Basten, want zaterdagavond bleek al dat de twee andere tegenstanders in de poule geen gemakkelijke opgaven zijn. Dirk Kuyt speelde twintig minuten mee, in de punt van de aanval.

Oud-Feyenoorder Robin van Persie was het beginstation van de enige treffer van de wedstrijd. De flankspeler timede perfect met zijn dieptepass op Robben. De Chelsea-speler had vrij baan richting het doel van Jevric en passeerde de keeper met een bekeken schuiver.

Kuyt viel na 68 minuten in voor Ruud van Nistelrooy. De spits van Manchester United kon de hoge verwachtingen niet waarmaken. De Feyenoord-aanvaller maakte zich nuttig op de voor hem kenmerkende wijze: sleurend en hard werkend was de Katwijkse spits een nuttige schakel in het aanvalspel van Oranje. Kuyt was vlak voor tijd nog dicht bij zijn eerste WK-doelpunt. De spits kon zijn voet net niet tegen een indraaiende vrije trap van Van Persie zetten.

Vrijdagavond om 18.00 uur speelt Oranje zijn volgende duel. Ivoorkust, met oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou in de gelederen, is dan de tegenstander.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×