SLUWE ARGENTIJNEN WINNEN VAN IVOORKUST

Oranje kan zijn borst natmaken. In de poule van het Nederlands elftal hebben Argentinië en Ivoorkust zaterdagavond een hoogstaand duel uitgevochten. De Argentijnen wonnen de spannende wedstrijd met 2-1. Doelpuntenmakers waren Crespo en Saviola namens de Zuid-Amerikanen en Drogba tekende voor de eerste WK-treffer van ´De Olifanten´. Zondag trapt Oranje af tegen Servië en Montenegro.

In Hamburg stond oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou aan de aftrap namens Ivoorkust. Julio Ricardo Cruz bleef negentig minuten op de bank. De ploeg van Kalou begon sterk aan het duel en lieten de Argentijnen niet in hun spel komen. Al snel kregen de Argentijnen de overhand en na een klein half uur spelen zorgde Crespo voor de 1-0. Nog voor de pauze verdubbelde Saviola de score. Bij beide goals kwam het voorbereidende werk van de voeten van Riquelme.

Het spel van beide ploegen verplaatste zich in een razend tempo; de toeschouwers kwamen niets tekort. Ook na de thee boette het duel niet in aan kwaliteit. Voor de Argentijnen leek geen vuiltje aan de lucht, totdat Drogba in de slotfase de aansluitingstreffer maakte. Verder dan enkele wanhoopsschoten kwam de WK-debutant niet meer, zodat de Argentijnen met drie punten aan kop gaan.

Zondag trapt het Nederlands elftal om 15.00 uur af tegen Servië en Montenegro.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×