FEYENOORD A1 PRESTEERT WISSELVALLIG OP TERBORG TOERNOOI

In de Achterhoek speelt Feyenoord A1 dit weekend het Terborg Toernooi. De A-junioren openden vrijdagavond traditiegetrouw tegen Atletico Mineiro. In een stevig duel wisten de Feyenoorders de Brazilianen op 0–0 te houden. Tegen het Zuid-Afrikaanse Jomo Cosmos won Feyenoord zaterdag met 2-1, door doelpunten van Norichio Nieveld (foto) en Lorenzo Davids. Van Ajax verloren de jonge Feyenoorders. Zondag speelt de ploeg van trainer Henk Fräser tegen Tottenham Hotspur, in de strijd om de vijfde en zesde plaats.

Vrijdagavond werd het toernooi feestelijk geopend, met een duel tussen Oud Feyenoord en het streekteam Oude IJsselstreek. Op Sportpark De Paasberg in Terborg maakten enkele historische namen hun opwachting. Joop van Daele was coach van de Rotterdamse ploeg en zag André Hoekstra de enige treffer van de wedstrijd maken, op aangeven van Igor Korneev.

Daarna kwam de A1 in actie tegen het Braziliaanse Atletico Mineiro. ‘Toevalligerwijs openen we elk jaar tegen dit team’ merkte Henk Fräser op. ‘Een zeer sterke Braziliaanse jeugdploeg met enkele zeer jonge spelers die over een gave techniek bezitten. Mijn ploeg kon zich goed meten met deze jongens, een duel om als liefhebber echt van te genieten’. Feyenoord A1 hield Atletico Mineiro op 0-0.

Zaterdag stond Ajax op het programma. De Amsterdammers werden dit seizoen kampioen in hun leeftijdscategorie en stonden tegenover de bekerwinnaar uit Rotterdam. Voor Henk Fräser een mooie gelegenheid enkele stagespelers aan het werk te zien. Ajax kwam in de eerste helft op voorsprong door een misverstand tussen de Feyenoord-keeper en zijn verdediging af te straffen. In de tweede helft was Feyenoord de bovenliggende partij, maar de ploeg wist dit niet tot uitdrukking te brengen in de score, waardoor de 0-1 eindstand een feit was.

De afsluitende partij tegen Jomo Cosmos leverde de eerste winstpartij op voor de Feyenoord-junioren. De 2-1 overwinning kwam tot stand door doelpunten van Nieveld (intikker) en Davids, die alert reageerde toen de Zuid-Afrikaanse de bal niet klemvast had. Zondag moet de A1 met Tottenham Hotspur uit gaan maken wie op de vijfde plaats eindigt.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×