GIANNI ZUIVERLOON KIEST VOOR SC HEERENVEEN

Feyenoord en SC Heerenveen zijn het eens geworden over de transfer van Gianni Zuiverloon naar de Friese club. De op Varkenoord opgeleide verdedigende middenvelder zal bij Heerenveen een contract voor drie seizoenen ondertekenen. Zuiverloon (19) was het afgelopen seizoen uitgeleend aan RKC Waalwijk en had bij Feyenoord nog een contract tot 2008.

Gianni Zuiverloon kreeg afgelopen week nog te horen dat Erwin Koeman voor volgend seizoen nog geen rol voor hem zag weggelegd in zijn selectie. In eerste instantie was het de bedoeling dat de Rotterdammer daarom opnieuw uitgeleend zou worden en inmiddels hadden zich ook diverse gegadigden gemeld.

‘Maar daar voelde Gianni uiteindelijk toch niet zo veel voor’, licht Feyenoord-directeur Chris Woerts de transfer toe. ‘Hij gaf aan zekerheid te willen. Toen Heerenveen te kennen gaf dat ze hem graag wilden overnemen, zijn we daarom met hen gaan praten. Hij kan in Friesland een langdurig contract tekenen en Europees voetbal spelen. Feyenoord wilde hem niet in die keuze belemmeren. We wensen Gianni heel veel succes.’

Gianni Zuiverloon speelde sinds zijn jongste jeugd bij Feyenoord en veroverde onder Ruud Gullit als 17-jarige al een plek in de A-selectie. In totaal kwam hij tot tien competitieduels in de hoofdmacht, voordat hij op uitleenbasis naar RKC Waalwijk vertrok. De Rotterdammer had zijn hoop deze zomer gevestigd op een terugkeer op het oude nest. Dat bleek geen optie maar een overstap naar Heerenveen was uiteraard een mooi alternatief. ‘Ik ben er blij mee’, aldus Zuiverloon, ‘ik denk dat het zeker een stap vooruit is voor mij. Ik zou eerst verhuurd worden, omdat er weinig toekomst meer voor mij was bij Feyenoord. Natuurlijk ben ik daarover teleurgesteld, maar ik kan er niet te lang bij stilstaan. Ik moet ook verder gaan.’

De Friese club liet inmiddels op haar website weten dat Zuiverloon gehaald is voor de positie van rechtsback. Zuiverloon: ‘Ja, ik sta daar honderd procent achter. Ik maak op die plek kans om uit te groeien tot een van de betere rechtsbacks in de eredivisie. En doorschuiven naar de as kan altijd nog. Voor mij is het belangrijk dat ik nu een heel seizoen bij een goede club aan spelen toekom. En Feyenoord? Dat kan altijd nog via een omweg. Voorlopig concentreer ik me drie jaar helemaal op Heerenveen.
Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×