JUNIOREN OP TANDVLEES NAAR BRONZEN PLAK

Na een slijtageslag hebben zowel de B1 als de C1 zondag een derde plaats behaald op de internationale toernooien van Varsseveld en Groenlo. Bij de B1 bleken dit weekend enkele nieuwe gezichten beslissend. Keeper Erwin Mulder (foto) werd verkozen tot beste doelman van het toernooi. De C’tjes wonnen de ‘troostfinale’ door Real Madrid met 1-0 te verslaan. Rajiv van la Parra velde met een subtiele lob het vonnis over de Spanjaarden.


BIELO EN ERASMUS OPNIEUW TREFZEKER VOOR B1

Na de indrukwekkende overwinningen van zaterdag stapten de B-junioren zondag als favoriet het veld op om de strijd aan te gaan met de leeftijdsgenoten van PSV. In de kruisfinale kwamen de Rotterdammers in het eerste bedrijf aan de leiding, door opnieuw een doelpunt van Kermit Erasmus. De Zuid Afrikaan was het eindstation van een mooie Feyenoord-aanval. Nog voor rust kwamen de Eindhovenaren op 1-1, door onoplettendheid in de Rotterdamse defensie. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Feyenoord sterker. De paal en heldhaftig keeperswerk van Brabantse kant stonden de tweede Feyenoord-treffer in de weg. Penalty’s moesten een winnaar opleveren. Daarin mistte Feyenoord eenmaal en maakten de PSV´ers geen fout.

In de strijd om de derde plaats troffen de B-junioren Anderlecht. Bij beide teams was te zien dat de vermoeidheid in de benen was geslopen na een intensief weekend. In de clash met de Belgen bleek één treffer genoeg om de bronzen plak op te eisen. Rechterspits Raymond Watamaleo kwam via een artistiek hoogstandje los van zijn directe tegenstander en gaf een strakke voorzet op Joël Bielo. De van Sportclub Feyenoord overgekomen speler kopte zijn tweede treffer van het toernooi binnen.

Na het ontvangen van de medailles werd Erwin Mulder gekozen tot beste keeper van het Tournament Varsseveld. De doelman blonk dit seizoen al regelmatig uit bij de B1 en in Oranje onder 17, en zag een geslaagd weekend bekroond met een fraaie onderscheiding.

C1 LAAT INTERNATIONALE TOPPLOEGEN ACHTER ZICH

Aan een punt tegen Manchester United had de C1 genoeg om de kruisfinales te bereiken voor een plaats bij de eerste vier. De Feyenoorders leken in de eerste helft nog een flinke kluif te gaan hebben aan de Engelsen, na de pauze  trok de C1 de wedstrijd naar zich toe en kwam via Jordy Clasie op voorsprong. Het voorbereidende werk was van Parez Karim. Manchester was daarna niet meer bij machte de gelijkmaker te forceren.

De volgende tegenstander was Supersport Feyenoord. Het Zuid-Afrikaanse team, waar Feyenoord een samenwerkingsverband mee heeft, speelden de C´tjes in de eerste helft helemaal zoek. Trainer Michel Valke: ´Van het kastje naar de muur, we hadden niets te vertellen tegen die jongens. Die Afrikaanse spelers zijn zo technisch en spelen kort positiespel, daar konden wij niet tegen op. In de tweede helft was ook bij Supersport de vaart er een beetje uit maar konden wij niet meer de kracht opbrengen om er een penaltyserie uit te slepen.’ De Afrikanen wonnen het duel met 1-0, wat voor Feyenoord C1 betekende dat het met Real Madrid uit moest gaan maken wie recht had op de derde plaats. Op het tandvlees wisten de Rotterdammers de Madrilenen achter zich te laten. C2-speler Kevin Jansen wist in de tweede helft Van la Parra te vinden. De middenvelder verschalkte de Real Madrid-keeper met een lob en scoorde zo de enige treffer van de wedstrijd.

‘Een derde plaats op het Marveldtoernooi is een enorm knappe prestatie voor dit Feyenoord. Met een sterk uitgedunde selectie hebben we dit weekend karakter getoond. Ik ben een tevreden coach’ aldus Valke na afloop.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×