ROYSTON DRENTHE NAAR HALVE FINALE MET OLYMPISCH ELFTAL

Met de Feyenoorders Royston Drenthe en Gianni Zuiverloon in de basisopstelling heeft het Olympisch elftal zich zaterdag geplaatst voor de halve finale bij het Festival International Espoirs in Toulon, Frankrijk. Tim Janssen van FC Eindhoven zorgde vanaf 11 meter voor de enige treffer in het duel met Mexico. Door de overwinning is Nederland op doelsaldo groepshoofd geworden en treed het maandag om 18.00 uur aan tegen Portugal.

Het team van KNVB-coach Wim van Zwam had zijn handen vol aan de Mexicanen.
Na een tactische omzetting in de rust (aanvoerder Zuiverloon zakte een positie naar de centrale verdediging) kwam de Nederlandse ploeg meer aan voetballen toe. De counters die de Olympiërs kregen waren echter niet besteed aan de frontlinie. Nederland stond toen al met 1-0 voor, vanwege een toegekende penalty in de eerste helft. De scheidsrechter legde de bal op de stip vanwege een handsbal van Mexico. Het bleef in La Londe tot de laatste seconde spannend, maar de Olympiers capituleerden niet.

Opstelling: Tim Krul (Newcastle United); Dustley Mulder (RKC Waalwijk), Mark Otten (Excelsior), Frank van der Struijk (Willem II), Royston Drenthe (Feyenoord); Kees Luycks (AZ), Gianni Zuiverloon (RKC Waalwijk), Kemy Agustien (Willem II); Eljero Elia (ADO Den Haag), Tim Janssen (FC Eindhoven), Otman Bakkal (FC Eindhoven).

Wissels: 41. Robbert Schilder (Ajax) voor Otten; 41. Jeffrey Sarpong (Ajax) voor Luycks; 77. Marvin Emnes (Sparta Rotterdam) voor Elia.
 
Bron: www.knvb.nl

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×