FEYENOORD A1 NEEMT BEKER MEE NAAR ROTTERDAM

In het Abe Lenstra stadion hebben de A-junioren zaterdagavond ten koste van sc Heerenveen de nationale beker gewonnen. In Friesland stond na negentig minuten 1-4 op het bord. Spits Rico Kogeldans (foto) was verantwoordelijk voor de eerste twee Rotterdamse treffers, B-junior Georginio Wijnaldum en Diego Biseswar maakten het feest compleet. ‘Zo zou ik het het liefst elke week zien’ zei trainer Henk Fräser na afloop.

Waar het vorige week in Friesland mis ging in het competitieduel, kwam de ploeg van trainer Henk Fräser zaterdag wel als winnaar van het veld. Feyenoord begin messcherp aan de bekerfinale. Fräser constateerde in de vorige wedstrijd dat Heerenveen over boomlange verdedigers beschikt. ‘We moesten vandaag gaan aanvallen over de flanken. Met Schet en Biseswar heb je voorin veel snelheid.’ Al na vier minuten loonde die aanpak. Mitchell Schet werd de diepte ingestuurd en vanaf de achterlijn gaf de rechtsbuiten hard voor op Rico Kogeldans. De bonkige spits wist wel raad met dit buitenkansje: 0-1. Het enige dat de Rotterdammers na de vroege openingstreffer aangerekend kon worden, is dat ze verzuimden de score uit te bouwen. In plaats van 0-4 gingen de ploegen met een minimaal verschil de kleedkamer in.

Een kwartier na rust gooide B-junior Miquel Nelom in namens Feyenoord. De verdediger zag Kogeldans vrij staan en bediende de spits op maat. Op snelheid liet Kogeldans de Heerenveen-verdedigers achter zich en schoot in de korte hoek via het aluminium raak: 0-2. Met nog tien minuten op de klok mocht de specialist van de thuisspelende ploeg vanaf 16 meter aanleggen voor een vrije trap. Dit deed hij op fraaie wijze, de bal belandde met een curve in het Rotterdamse doel. Keeper Erik Cummins trof geen blaam. Het alles of niets offensief van Heerenveen pakte uit in Feyenoord’s voordeel. Gouden wissel Wijnaldum vond een minuut voor tijd Kogeldans, zijn schot ketste af en in de rebound schoot Wijnaldum zelf raak: 1-3. De score werd in de laatste minuut uitgebreid door Biseswar. De talentvolle spits joeg goed door op de Friessche achterhoede, waarna de keeper redding dacht te brengen door de bal hard weg te schieten. Via het lichaam van Biseswar caramboleerde de bal in het doel van Heerenveen: 1-4.

Henk Fräser was na afloop een gelukkig man: ‘Een heerlijke bekerwedstrijd. Schet was bij vlagen ongrijpbaar en ook Kogeldans speelde een erg goede wedstrijd. Biseswar sprak vandaag weer vooral met zijn voeten, zo zie ik het graag.’ Op de terugreis naar Rotterdam werd er alvast een klein feestje gevierd. ‘Maar later deze week vieren we in Rotterdam dit succes met alle jongens die voor ons belangrijk zijn geweest’.

Het seizoen is voor de A1 nog niet afgelopen. 26 mei start het Terborgtoernooi en vier dagen later reizen de Feyenoorders af naar Genève voor een internationaal toernooi.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Altheer (68’ Van Gils), Nieveld, Buijs, Nelom; Sammuel, Poldervaart (66’ Achlioui), Anes Ribeiro (80’ Wijnaldum); Schet (88’ Wattamaleo), Kogeldans, Biseswar

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×