FEYENOORD BESLUIT SEIZOEN MET MONSTERZEGE: 18-1

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van het seizoen benut om met een goed gevoel op vakantie te gaan. Tijdens de afsluitende oefenwedstrijd tegen de amateurs uit Woudrichem boekte de ploeg van Erwin Koeman een monsterzege: 18-1. Pierre van Hooijdonk nam zeven treffers voor zijn rekening. De andere doelpunten kwamen op naam van Sebastián Pardo (2x), Ali Boussaboun (2x), Mohammed Abubakari (2x), Jonathan de Guzman (2x), Pascal Bosschaart, Serginho Greene en Patrick Mtiliga. Lorenzo Davids en Stef Doedee maakten als invaller voor het eerst hun opwachting in Feyenoord 1.

Feyenoord bewaarde dit seizoen weinig plezierige herinneringen aan confrontaties met de amateurs. In de voorbereiding kwam de productie regelmatig moeizaam tot stand. Zo eindigde de eerste wedstrijd van de voorbereiding met een magere 1-0 overwinning op Alphense Boys, terwijl er tegen de amateurs van Schijndel zelfs gelijk werd gespeeld (2-2). Er waren ook ruime zeges - bijvoorbeeld de 6-0 tegen Voorschoten’97 - maar monsterscores bleven uit. Ook vorige week, toen Feyenoord de voorlaatste wedstrijd van het seizoen afwerkte in Poeldijk en met 1-4 won.

In Almkerk, waar een combinatie-elftal van de vijf clubs die de gemeente Woudrichem telt werd geformeerd, leek Feyenoord er alles aan gelegen om nu eens wel met grote cijfers een oefenduel met amateurs af te sluiten. De ploeg van Koeman maakte een gretige indruk, wat vooral in de voorhoede tot uiting kwam. Daar toonde Pierre van Hooijdonk zich messcherp in de afronding.De pinchhitter verzorgde in een tijdsbestek van acht minuten een hattrick, waardoor er na 12 minuten al een 0-3 tussenstand op het scorebord stond. Feyenoord ging in hoog tempo door en kende in Ali Boussaboun de smaakmaker. De Marokkaan vermaakte de ruim 1.500 toeschouwers met vele geslaagde acties, al overdreef hij het ook wel eens. Boussaboun zag zijn inzet na 25 minuten beloond met een treffer. Het was Feyenoords vijfde doelpunt, want even daarvoor had Pardo de 4-0 gemaakt. Van Hooijdonk maakte met een fraaie kopbal de volgende treffer, waarna Van Tilborg met het hoofd de eer redde voor de thuisploeg. Het was een korte onderbreking van de Rotterdamse aanvalsgolven, die handenvol kansen tot gevolg hadden. Tot het rustsignaal slaagden Van Hooijdonk, De Guzman, Bosschaart en Boussaboun erin die te verzilveren, al had de score nog veel hoger kunnen oplopen.

Met Jordy Buijs en de debutanten Stef Doedee en Lorenzo Davids na rust in de ploeg bleek de honger naar treffers bepaald niet gestild. Na een doelpuntloze fase van tien minuten zorgde De Guzman voor 1-11, waarmee de Canadees het startschot gaf voor vele treffers. Greene, Van Hooijdonk (2x) en Pardo brachten de stand op 1-15. Nadat een speler van de thuisploeg de bal met de hand uit het doel sloeg, liet Van Hooijdonk de derde strafschop van de avond over aan Abubakari. De Ghanees schoot geplaatst zijn eerste treffer bij Feyenoord 1 binnen, wat zichtbare blijdschap tot gevolg had bij het talent. Patrick Mtiliga, net als Bosschaart amper bekend met het genoegen van scoren, had daarna reden tot juichen toen ook hij een doelpunt maakte. Daarmee bekoelde de aanvalsdrift bij de Rotterdammers, die in de persoon van Van Hooijdonk nog wel een mooi staaltje lieten zien. De diagonale vrije trap van ‘Pi-air’ was om van te watertanden, maar de paal voorkwam een treffer. Ook in de laatste minuten trof Van Hooijdonk weer de paal. Het slotakkoord werd dan ook niet door hem verzorgd, maar door Abubakari die met een geplaatst schot de eindstand op 1-18 bepaalde.  

Groot Woudrichem – Feyenoord 1-18

Opstelling Feyenoord: Aerts (46’ Doedee); Gyan (46’ Buijs), Greene, Bahia, Mtiliga; Abubakari, Bosschaart (46’ Davids), De Guzman; Boussaboun (62’ Sammuel), Van Hooijdonk en Pardo.

Scoreverloop:
4’ 0-1 Van Hooijdonk
8’ 0-2 Van Hooijdonk (strafschop)
12’ 0-3 Van Hooijdonk
20’ 0-4 Pardo
25’ 0-5 Boussaboun
26’ 0-6 Van Hooijdonk
32’ 1-6 Van Tilborg
38’ 1-7 Van Hooijdonk
41’ 1-8 De Guzman
44’ 1-9 Bosschaart
45’ 1-10 Boussaboun
55’ 1-11 De Guzman
57’ 1-12 Greene
61’ 1-13 Van Hooijdonk (strafschop)
64’ 1-14 Van Hooijdonk
70’ 1-15 Pardo
75’ 1-16 Abubakari (strafschop)
78’ 1-17 Mtiliga
86’ 1-18 Abubakari

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×