SUPPORTERS BINNENKORT OP GESPREK BIJ BURGEMEESTER OPSTELTEN

Op korte termijn zal een supportersdelegatie op bezoek gaan bij burgemeester Opstelten van Rotterdam. Die toezegging werd dinsdagavond tijdens een bijeenkomst van het Feyenoord Supporters Platform gedaan door Arjen Littooij, Hoofd Openbare Orde en Veiligheid van de Maasstad. Littooij was op verzoek van Feyenoord aanwezig bij de supportersbijeenkomst om tekst en uitleg te geven over de handelswijze van de politie tijdens Feyenoord-Ajax op zondag 23 april jongstleden.

Na afloop van de wedstrijd werden 799 supporters groepsgewijs aangehouden. Ten overstaan van zo’n 70 supporters trachtte Littooij het optreden van de politie te rechtvaardigen. Het leidde tot emotionele reacties bij een aantal aanwezigen waarbij zelfs tranen vloeiden. De bewindsman van de Gemeente Rotterdam was duidelijk niet alleen naar Brasserie De Cuyperij gekomen om zijn verhaal te vertellen maar bleek ook bereid om goed naar de supporters te luisteren. Supporters ontkrachtten enkele feiten zoals die vanuit de officiële rapportages van de politie naar voren waren gekomen en gaven Littooij stof tot nadenken. Supporters bestreden fel dat zij in de gelegenheid waren geweest om bijvoorbeeld de Breebrug te verlaten en ook de tijdstippen die Littooij noemde klopten volgens de supporters van geen kant. Wat ook veel kwaad bloed had gezet was de berichtgeving door burgemeester Opstelten in de dagen na de wedstrijd, waarin werd gesuggereerd dat de aangehouden supporters allen criminele voetbalsupporters zouden zijn.

Supporters uitten ook enige kritiek richting Feyenoord, met name omdat de club te lang had gewacht haar officiële lezing bekend te maken. Dat bericht kwam op dinsdagmiddag, volgens supporters te laat. Ook hadden supporters zich gestoord aan de passage in het bericht van Feyenoord dat zich onder de aangehouden supporters ‘goede relaties’ bevonden. Namens de club lichtte Chris Woerts toe dat Feyenoord in alle gevallen weloverwogen te werk dient te gaan en dat dit soms nu eenmaal wat langer duurt dan supporters graag zouden willen. De passage over de ‘goede relaties’ was opgenomen om te benadrukken dat ook Feyenoord ervan overtuigd was dat zich onder de gearresteerden veel onschuldigen hadden bevonden. Woerts beaamde dat de woordkeus wellicht wat ongelukkig was geweest.

Na de pauze passeerden nog een aantal andere onderwerpen de revue. Omstreeks 22.00 uur sloot voorzitter Leo Verbeek de laatste bijeenkomst van het Feyenoord Supporters Platform van dit seizoen af.

Supporters die het complete verslag van de bijeenkomst willen ontvangen kunnen een mailtje sturen aan fsp@feyenoord.nl

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×