JONG ORANJE HOUDT STAND TEGEN GROTE BROER: 0-0

De internationals van bondscoach Marco van Basten zijn er donderdagavond niet in geslaagd te winnen van Jong Oranje: 0-0. In Katwijk speelden de ploegen geen hoogstaande wedstrijd. Romeo Castelen speelde de volledige negentig minuten; Dirk Kuyt maakte in de tweede helft zijn opwachting. Bij Jong Oranje verschenen Nicky Hofs en Ron Vlaar aan de aftrap. Het was het eerste oefenduel dat het Nederlands elftal afwerkte in de aanloop naar het WK in Duitsland.

Van Basten trad op het veld van Katwijk, waar Dirk Kuyt zijn voetballoopbaan begon, aan met een sterk uitgedunde selectie. Clubverplichtingen en blessures zorgden er voor dat de bondscoach een maand voor aanvang van het WK nog niet kon beschikken over een complete groep. Beide ploegen creëerden weinig kansen. Jong Oranje was zelfs het dichtst bij een zege, maar invaller De Zeeuw raakte de paal. Het team van Foppe de Haan komt later deze maand uit op het EK in Portugal.

Opstelling Nederlands Elftal: Timmer (46’ Stekelenburg), Jaliens (77’ Mathijsen), Heitinga, Opdam (68’ Vennegoor of Hesselink), De Cler; Landzaat, Sneijder, Cocu (46’ Kuijt); Castelen, Huntelaar, Babel.

Opstelling Jong Oranje: Vorm (46’Vermeer), Tiendalli (60’ Kruiswijk), Vlaar, Luirink, Braafheid; Aisatti (60’ Schilder), Schaars, Hofs; (46’ De Zeeuw), Jenner, Emnes, Bouaouzan (46’ Medunjanin).

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×