CORY GIBBS NAAR CHARLTON ATHLETIC

Cory Gibbs zet zijn loopbaan voort bij het Engelse Charlton Athletic. De 26-jarige Amerikaan, die gedurende de tweede helft van het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor ADO Den Haag, tekent bij de nummer 13 van de Premier League een voorcontract in afwachting van een definitieve werkvergunning. WK-ganger Gibbs is blij met zijn nieuwe club: 'Het is altijd een droom van me geweest om in Engeland te spelen.'

Nadat bekend werd dat Gibbs Feyenoord transfervrij mocht verlaten, stond de Amerikaanse international in de belangstelling van flink wat Engelse clubs. Zo dongen Middlesbrough, Bolton Wanderers en Reading naar de hand van de verdediger, die uiteindelijk dus koos voor ' The Addicks'. Gibbs: 'Ik was gevleid door alle belangstelling, maar nog het meest onder de indruk van de vertegenwoordigers van Charlton en de plannen van voorzitter Richard voor de verdere ontwikkeling van deze club. Ik ben er van overtuigd dat ik teken voor een ambitieuze club met honger naar succes.'Cory Gibbs kwam in januari 2005 naar Feyenoord en groeide heel snel uit tot een vaste waarde in het elftal van Ruud Gullit. Afgelopen zomer raakte de Amerikaan tijdens een interland zwaar geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij de hele eerste helft van het zojuist afgelopen seizoen uit de roulatie was.

 

Omdat Erwin Koeman inmiddels gekozen had voor André Bahia, kreeg Gibbs in januari 2006 toestemming om op huurbasis voor ADO Den Haag uit te komen. In de Residentie speelde de 26-jarige verdediger zich weer in de WK-selectie van de Verenigde Staten en in de belangstelling van Charlton. Gibbs speelde 15 competitieduels voor Feyenoord.

 

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×