ALLEEN SCHULDIGEN MOETEN GESTRAFT WORDEN

Feyenoord heeft veel reacties van supporters gekregen die afgelopen zondag na afloop van de wedstrijd Feyenoord-Ajax zijn aangehouden. De politie hield in totaal zo’n 800 supporters aan, het merendeel op de Breebrug en in en rond de kantine van voetbalvereniging DHZ. De aangehouden supporters werden naar diverse plekken in de stad gebracht waar ze enige uren werden vastgehouden.

Onno Jacobs, Director Finance & Operations bij de stadionclub: ‘Veel nietsvermoedende supporters zonder kwaad in de zin zijn opgepakt. We hebben gehoord van supporters dat ze met een stift nummers op hun handen kregen geschreven. Ook ouderen, vrouwen en kinderen die zich op het verkeerde moment in de ogen van de politie op de verkeerde plaats bevonden zouden zijn meegenomen. Naar verluidt werden op de politiebureaus ouders van hun kinderen gescheiden.’

Inmiddels is bij Feyenoord ook bekend dat zich onder de arrestanten goede relaties van de club bevonden en dat ook enkele ballenjongens vast hebben gezeten. Jacobs: ‘We kunnen ons goed voorstellen dat de politie bij ongeregeldheden of een dreiging daarvan daders of potentiële daders aanhoudt. Daar zijn we als club zelfs voorstander van. De club neemt in die gevallen ook haar verantwoordelijkheid. Er is sprake van een goede samenwerking met de gemeente en de politie. Feyenoord zal daarom met de gemeente en de politie in contact treden en vragen waarom, en op welke gronden, deze 800 mensen zijn aangehouden. Ten aanzien van het opleggen van eventuele stadionverboden volgt de club de reeds bestaande gedragslijn. Wat ons betreft wordt elk geval zoals altijd individueel bekeken. Wanneer vast staat dat iemand zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit is Feyenoord de eerste om deze persoon uit te sluiten. Is dit niet het geval dan is er wat ons betreft geen reden om deze persoon een sanctie op te leggen’.

Feyenoord wil graag, in overleg met de politie en gemeente, een evaluatie laten plaatsvinden waarbij ook de Supportersvereniging en supporters zullen worden betrokken.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×