JONG FEYENOORD VERSLAAT JONG NEC

<P>Jong Feyenoord heeft maandagavond een behoorlijke stap gezet in de richting van het landskampioenschap. De Rotterdammers wonnen op Woudestein met 1-0 van Jong NEC, dankzij een prachtige vrije trap van Royston Drenthe. Omdat Jong AZ zegevierde, moet het team van Henk Duut en Henk Fräser echter nog een week wachten om kampioen te kunnen worden. <BR></P>

Jong Feyenoord begon maandagavond aan het duel met Jong NEC met de wetenschap dat een overwinning op de Nijmegenaren genoeg kon zijn voor het eerste beloften-landskampioenschap in tientallen jaren. Vandaar dat de spelers van Henk Duut – die te elfder ure een afmelding ontving van Ali Boussaboun – van kiet af aan zeer gedreven te werk gingen en Jong NEC overal onder druk zetten. De van een langdurige schouderblessure herstelde Michel Poldervaart gaf direct het goede voorbeeld door de aanval te zoeken. Dat had al na vier minuten resultaat. De getructe rechtsbuiten schoot door de Nijmeegse verdediging heen en werd op de rand van het strafschopgebied neergehaald.  Royston Drenthe stelde zich achter de bal en schoot hem vervolgens met heel veel gevoel prachtig in de bovenhoek.

De vliegende start kreeg wel een vervolg op het veld, maar niet in de score. Jong Feyenoord domineerde, zonder dat het al te veel echt grote kansen afdwong. Daarvoor waren de eindpass en de kaats op of van spits Kujovic vaak nog te slordig, maar tot aan de zestien zag het spel van de Rotterdammers er goed en krachtig uit, waarbij op het middenveld met name Abubakari – keihard in de duels, uitstekend in de passing - en de luidkeels coachende Mtiliga opvielen. Eerstgenoemde was in de eerste helft met een strak en hard schot van een meter of twintig ook het dichtste bij een tweede goal van de thuisploeg.

Jong NEC, dat slechts elfde staat op de ranglijst, stelde er niet veel tegenover. De ploeg werd na een half uur voetbal wel iets sterker, maar kon de Rotterdamse verdediging nooit echt verontrusten. In de tweede helft veranderde er wat dat betreft niet veel aan het spelbeeld. De wedstrijd speelde zich met name tussen de zestien metergebieden in en zelden erbinnen. En al zakte het spelpeil, omdat de tweede goal van Feyenoord uitbleef bleef de wedstrijd spannend. Zo moest Maikel Aerts tien minuten voor tijd nog een schot van Rachid Chelah uit de kruising plukken, terwijl NEC’er Dams even later met kunst en vliegwerk een diagonaal schot van Kogeldans van de lijn haalde.  In de slotminuten zetten de Nijmegenaren nog één keer aan en werd zelfs de doelman naar voren gestuurd, maar buiten wat zenuwachtige momenten leverde het offensiefje niets op, ook al niet omdat Chris Gyan en Lorenzo Davids zich in het Rotterdamse centrum onverzettelijk toonden. 

Zo won Feyenoord van NEC, maar de titel leverde de zege nog niet op omdat ook Jong AZ zijn wedstrijd won. Henk Duut en zijn spelers moeten dus een weekje wachten voordat de champagne ontkurkt kan worden. 

JONG FEYENOORD-JONG NEC 1-0  (1-0)
Scoreverloop:
1-0 Drenthe (4)

Geel: Abubakari (Feyenoord), Verweij (NEC0

OPSTELLING JONG FEYENOORD

Aerts; Bandalovski, Gyan, Altheer (Kogeldans, 45), Drenthe; Abubakari, Davids, Mtiliga; Poldervaart (De Haan, 74), Kujovic (Hammouti, 55) en Magrão

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×