VERBAASDE LODEWIJKS IN WK-VOORSELECTIE

Patrick Lodewijks is de opvallendste naam in de WK-voorselectie die vrijdagmiddag bekend werd gemaakt. De 39-jarige doelman werd voor het eerst in zijn carrière in de voorselectie opgenomen, waarvan hij nog niet op de hoogte was op het moment dat Feyenoord.nl hem daarmee confronteerde. ‘Ik word toch niet voor de gek gehouden?’, reageerde Lodewijks, die het nieuws nauwelijks kon bevatten. ‘Dit is waar ik altijd op heb gehoopt, maar inmiddels niet meer op rekende. Ik ben er eerlijk gezegd een beetje stil van. Ik kan er maar één ding over zeggen: dit is echt geweldig.’

Dirk Kuyt, Romeo Castelen en Ron Vlaar behoren eveneens tot de 33-koppige voorselectie. De kansen voor Serginho Greene, Nicky Hofs en Pierre van Hooijdonk op een WK-selectie lijken daarmee definitief verkeken, aangezien bondscoach Marco van Basten de huidige voorselectie terugbrengt tot 23 spelers.

Een aantal spelers in de voorlopige selectie komt van 9 tot en met 12 mei bijeen voor een extra trainingsstage in Noordwijk. Tijdens de vierdaagse traint de technische staf van Oranje met de spelers die het seizoen bij hun club inmiddels hebben afgesloten.

De volledige voorselectie:
Doel: Patrick Lodewijks (Feyenoord), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (AZ).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (HSV Hamburg), Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson* (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (Liverpool), Joris Mathijsen (AZ), André Ooijer (PSV), Barry Opdam (AZ) en Ron Vlaar* (Feyenoord).

Middenveld: George Boateng (Middlesbrough), Mark van Bommel (Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Edgar Davids (Tottenham Hotspur), Nigel de Jong* (HSV Hamburg), Denny Landzaat (AZ), Hedwiges Maduro* (Ajax), Wesley Sneijder* (Ajax) en Rafael van der Vaart* (HSV Hamburg).

Aanval: Ryan Babel* (Ajax), Romeo Castelen* (Feyenoord), Klaas-Jan Huntelaar* (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Martijn Meerdink (AZ), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben* (Chelsea) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

De met * aangemerkte spelers komen op basis van hun leeftijd nog voor Jong Oranje in aanmerking.

Bron: www.knvb.nl

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×