COLLECTE LEVERT 14.000 EURO OP; SOPHIADAG WEER SUCCES

De collecte ten bate van het Sophia kinderziekenhuis die rondom het duel Feyenoord-RBC gehouden werd heeft 14.000 euro opgeleverd. Tijdens de jaarlijkse en tot traditie verworden Sophiadag toonden de Feyenoord-supporters zich zoals elk jaar weer van hun beste kant. Ook het Tifo-team droeg een steentje bij door een actie te organiseren aan de Maaszijde, de plek waar veel patiëntjes van het Sophia de wedstrijd bekeken.

Vanuit de spelersgroep werd er eveneens veel gedaan om de vele aanwezige kinderen van het Sophia een onvergetelijke dag te laten beleven. Tim Vincken, Patrick Mtiliga en Alfred Schreuder gingen de units langs waar Sophia-kinderen zaten. Op verzoek van de kinderen werden Jonathan de Guzman en Dirk Kuyt geïnterviewd door Sophia TV. De twee Feyenoorders werkten er graag aan mee. Het interview werd live uitgezonden in het ziekenhuis, waarmee het ook voor de kinderen die niet in De Kuip aanwezig waren een speciale dag werd. Dat had ook te maken met Ben Wijnstekers. De oud-Feyenoorder was tijdens de wedstrijd in het Sophia om de enthousiaste kinderen over Feyenoord te vertellen.

Tijdens Feyenoord-RBC werd één vak van het stadion volledig bezet door kinderen uit het Sophia. Ook de mascotte, players escorts en kinderen die de vlag droegen, waren allemaal afkomstig van het Sophia. Kinderen wiens conditie het niet toeliet om op de tribune plaats te nemen, waren te gast in diverse units

Feyenoord en het Erasmus MC Sophia zijn in 2003 een samenwerking aangegaan. Sinds die tijd bezoekt de Feyenoord selectie jaarlijks het ziekenhuis en werken spelers in december persoonlijk mee aan de actie ‘Lichtjes voor Sophia’. Aan het eind van de competitie wordt een Sophiadag georganiseerd, waarbij er onder supporters wordt gecollecteerd voor het ziekenhuis en veel Sophia-kinderen die dag de gang naar het stadion maken, iets wat voor velen een onvergetelijke gebeurtenis is. Ook alle thuiswedstrijden van Feyenoord zijn live te zien in het ziekenhuis. 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×