JONG FEYENOORD ONDERUIT IN MINI-KLASSIEKER: 1-3

Jong Feyenoord heeft de mini-klassieker tegen Ajax met 1-3 verloren. In De Kuip leed de ploeg van Henk Duut een verdiende nederlaag. Omdat ook koploper Jong AZ verloor, van FC Twente, behoudt Feyenoord uitzicht op het kampioenschap. Jordy Buijs zorgde tegen Ajax nog wel voor de aansluitingstreffer (1-2), maar Ryan Babel maakte kort erna Ajax’ derde doelpunt. Emmanuel Boakye en Serginhio Sahadewsing hadden daarvoor al gescoord namens de bezoekers.

De Rotterdammers wisten op voorhand dat ze zich weinig konden permitteren. Hoewel Feyenoord op voorhand net zoveel verliespunten had als Jong AZ, waren de Alkmaarders al één wedstrijd dichterbij het einde van de competitie en dus drie punten rijker. Een overwinning op Jong Ajax was dan ook welkom voor de Feyenoorders en met een blik op de ranglijst eigenlijk ook niet meer dan vanzelfsprekend. Het wedstrijdformulier dat even voor de aftrap in De Kuip werd verspreid zorgde echter voor de nuance. De nummer tien van de ranglijst trad aan met een op papier sterke ploeg, waar onder andere de eerste elftalspelers Jeffrey Sarpong, Babel en Nicolae Mitea deel van uitmaakten.

Dat het niet zo gemakkelijk zou gaan als eind oktober 2005 in de Arena, toen Feyenoord met 1-5 won van een wel heel jeugdig Ajax, werd dan ook al snel duidelijk. Ajax kwam beter voor de dag en slaagde erin de eerste kans meteen te benutten. Boakye werkte na veertien minuten een voorzet simpel binnen: 0-1. Feyenoord speelde goed mee, maar kon in aanvallend opzicht heel lang niks brengen. De aanvalsmachine van de Ajacieden draaide eveneens niet naar behoren, maar desondanks was de 0-2 erg dichtbij. Een prachtige vrije trap van Robert Schilder leek zijn eindbestemming in het Rotterdamse doel te vinden, maar Jesper Hogedoorn voorkwam met een uiterste krachtsinspanning een verdubbeling van de marge. Pas op slag van rust creëerde de thuisploeg de eerste kans.Diego Biseswar stuurde Ali Boussaboun de diepte in, waarna de Marokkaan doelman Kenneth Vermeer passeerde. Een toegestormde Ajacied voorkwam op de lijn dat de inzet van Boussaboun een doelpunt zou opleveren.   

De kans van Boussaboun bracht de hoop terug bij de vele honderden supporters die de moeite hadden genomen om Jong Feyenoord aan te moedigen. Het bleek ijdele hoop, want het duel was ook na rust niet om van te watertanden. Beide ploegen maakten volop fouten, leden veel onnodig balverlies en maakten geen aanspraak op een treffer. Ajax kreeg toch waar het geen recht op had: de tweede treffer. De schoonheid leed daar overigens niet onder, want het afstandschot van Sahadewsing vloog fraai in de kruising. Hogedoorn kon er wederom zijn hand tegenaan krijgen, maar dit keer was het niet afdoende om een doelpunt te voorkomen. Gezien de offensieve onmacht van de thuisploeg leek het duel daarmee beslist, maar verdediger Jordy Buijs bracht het geloof terug. Zijn diagonaal geplaatste schot belandde in de uiterste hoek: 1-2.Een andere verdediger, Royston Drenthe, kon het duel meteen erna in evenwicht brengen. Doelman Vermeer liet de voorzet van invaller Mitchell Schet los, waarop Drenthe de afgeslagen bal ondanks alle tijd en ruimte hoog overschoot. Het was een dure misser, want Ajax sloeg kort erna toe. Ivan Bandalovski liet Mitea uit zijn rug weglopen. De Roemeen gaf voor op Babel, die de bal via de onderkant van de lat binnenschoot: 1-3. Mitea kon het in de slotfase nog erger maken, maar zijn inzet belandde op de lat.

Jong Feyenoord – Jong Ajax 1-3

Scoreverloop:
14’ 1-0 Boakye
68’ 0-2 Sahadewsing
74’ 1-2 Buijs
78’ 1-3 Babel

Scheidsrechter: Slager

Geel: Gyan, Drenthe, Kok, Babel, Boakye

Opstellingen
Jong Feyenoord: Hogedoorn; Bandalovski, Gyan, Buijs, Drenthe; Abubakari, Mtiliga (74’ Schet), Davids; Boussaboun, Sammuel (39’ Kogeldans) en Biseswar.
Jong Ajax: Vermeer; Timisela, Boakye, Schilder, Kok; Sahadewsing, Sarpong, Vertonghen; Babel, Muller van Moppes (67’ Keizer) en Mitea.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×