WEERSOMSTANDIGHEDEN SPELEN FEYENOORD-JUNIOREN PARTEN

Slechte velden en windstoten zijn zaterdagmiddag een plaag voor de Feyenoord-junioren gebleken. Waar de B1 en de C1 nog een punt overhielden aan hun confrontaties met ADO Den Haag, verloor de A1 met 2-0 van FC Volendam. Jeffrey Bruma (foto) was bij de C1 de beste man van het veld, en bekroonde een goede wedstrijd met een mooie treffer. Namens de B1 waren Hanne Hagary en Leroy Fer trefzeker, beiden op aangeven van Siegerd Degeling.

VOLENDAM IS FEYENOORD A1 DE BAAS

Henk Fräser en Igor Korneev gingen zaterdag met de A-junioren op bezoek bij FC Volendam. Het werd een rommelige wedstrijd. Dat was deels toe te schrijven aan de storm die over het vissersdorp raasde. De Volendammers vechten voor lijfsbehoud en die instelling was terug te zien in de wedstrijd. Toen na een kwartier spelen Jeffrey Altheer langs de zijlijn behandeld werd aan een blessure, roken de gastheren hun kans. Door de opengevallen plek in de defensie was de Feyenoord-verdediging niet bij machte de aanval van Volendam in de kiem te smoren. Keeper Erik Cummins werd met een geplaatst schot verschalkt: 1-0. De voorsprong was voor Volendam het sein compact te gaan spelen. Feyenoord A1 kreeg weinig ruimte om een aanval op te bouwen. In de tweede helft probeerde Henk Fräser met een aantal verse krachten de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De Volendammers stonden dit echter niet toe, door zeer scherp en agressief de Rotterdamse bezoekers te bespelen. Na een uur spelen kreeg Hammouti de gele kaart getoond, na een harde tackle op een Volendam-speler. Achlioui kreeg in de eerste helft voor een vergelijkbaar vergrijp ook geel. Na 75 minuten liet Sammuel zijn directe tegenstander uit zijn rug lopen. De Volendamse speler wilde voorgeven maar de wind kwam onder de bal waardoor Cummins op miraculeuze wijze werd gepasseerd: 2-0. Feyenoord liet het in het vervolg van de wedstrijd na om een van de mogelijkheden te benutten. ‘Het lag vandaag niet aan de instelling van de jongens. Volendam speelde een erg goede wedstrijd. De spelers hebben met de competitie, de interlands en de wedstrijden van Jong Feyenoord een behoorlijk druk programma. We hebben er alles aan gedaan, maar het zat er gewoon niet in’, aldus trainer Henk Fräser.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Altheer, Nieveld, Buijs, Hammouti (’60 Smits); Achlioui, Anes Ribeiro (’80 Van Gils), Wijnaldum; Sammuel; Kogeldans, Waisapy (’80 Poldervaart)

B1 VERLIEST TWEE PUNTEN IN GRIMMIG DUEL

Koploper Feyenoord B1 nam het zaterdagmiddag op tegen subtopper ADO Den Haag. De eerste helft was gelijkopgaand en werd gekenmerkt door veel strijd en harde duels. Van goed voetbal was echter geen sprake op het slechte Haagse veld. De ploegen gingen doelpuntloos rusten. Een minuut na de thee was Hanne Hagary verantwoordelijk voor de openingstreffer, na goed voorbereidend werk van rechtsbuiten Siegerd Degeling. Na een uur spelen stond Degeling ook aan de basis van de 0-2. Met een intelligente steekbal bezorgde hij de bal bij Leroy Fer, die na een knappe aanname de tweede treffer van Feyenoord voor zijn rekening nam. Zeven minuten later besloot de scheidsrechter een vrije trap toe te kennen aan Den Haag, omdat keeper Erwin Mulder een terugspeelbal zou hebben opgepakt. Den Haag wist dit buitenkansje te benutten: 1-2. Een kwartier voor tijd dacht de B1 een vrije trap te krijgen in het eigen strafschopgebied, na een overtreding op Clint van Stee. De leidsman besloot echter Den Haag een penalty toe te kennen, omdat in zijn ogen Van Stee de overtreding maakte. Keeper Mulder, afgelopen week uitblinker tijdens de EK-kwalificatieduels met Oranje onder 17, bleek maar weer eens een talentvolle sluitpost te zijn en stopte de penalty. Twee minuten later werd Mulder alsnog geklopt, toen de thuisploeg dankbaar gebruik maakte van miscommunicatie in de Rotterdamse verdediging: 2-2.

Ondanks het puntverlies heeft de B1 nog steeds de beste papieren voor het kampioenschap. Zaterdag komt Ajax op bezoek, de grootste concurrent voor de landstitel.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Ramsteijn, Kobussen, Nelom; Leerdam, Fer, Wattamaleo; Degeling, Hagary, Pedro

BRUMA REDT PUNT VOOR C1

De C1 speelde zaterdag volgens trainer Michel Valke een bijzonder moeilijke wedstrijd. Op een slecht veld en zwaar gehinderd door de forse wind die over het veld blies wisten de Feyenoord-junioren niet te winnen van ADO Den Haag. De C-junioren begonnen goed en hadden de pech dat de eindpass net niet goed genoeg was om een serieuze kans te creëren. Op slag van rust kwamen de Rotterdammers op een 1-0 achterstand, door een tegengoal waar de C1 de laatste weken patent op lijkt te hebben. De rechtsbuiten van Den Haag kwam via een snelle uitval in kansrijke positie en klopte Van der Post in de verre hoek. Na een uur spelen besloot Michel Valke in te grijpen. Hij bracht Arsenio Halfhuid in voor Shabir Isouf. De lange spits moest voor het Haagse doel extra gevaar gaan stichten. Niet lang na deze tactische omzetting kwam de bal voor de voeten van gelegenheidsverdediger Jeffrey Bruma. De C-junior, die centraal achterin geposteerd stond vanwege een schorsing van Schenkeveld, schoot vanaf achttien meter onhoudbaar binnen: 1-1. Feyenoord zette na de gelijkmaker aan voor drie punten maar wist de kansen die het kreeg niet te benutten.

Volgende week zaterdag speelt de C1 een uitwedstrijd bij VVV-Venlo.

Opstelling Feyenoord C1: Van der Post; Eekman, Bruma, Erkelens, Kodalak (’36 Beijer); Isoufi (’56 Halfhuid), Van la Parra, De Roon (’36 Seaw); Karim, Clasie (’58 Aantjes) en Da Cruz Silva.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×