ORANJE ONDER 17 MIST EK OP DOELSALDO

De 3-1 zege die het Nederlands Elftal voor spelers tot 17 jaar dinsdagavond boekte op Noord-Ierland, bleek niet genoeg voor een ticket voor het Europees Kampioenschap. Duitsland won zijn EK-kwalificatieduel met Finland (4-0) en speelt in mei voor de Europese titel. Feyenoorders Clint van Stee (foto), Erwin Mulder, Norichio Nieveld en Kevin Wattamaleo startten tegen de Noord-Ieren in de basis; Georginio Wijnaldum maakte in de tweede helft zijn opwachting.

Het doelsaldo bleek uiteindelijk beslissend. De oosterburen (+8) waren dit toernooi een stuk scherper voor de goal dan de Nederlandse talenten (+4). KNVB-coach Ruud Kaiser was niet te spreken over de eerste helft. ‘Als we twee keer hadden gescoord, had er een monsterscore in gezeten. Dan was het een walk-over geweest en hadden we echt een uitslag met acht of negen doelpunten kunnen neerzetten. Dat het met de rust nog 0-0 was, vond ik belachelijk’, zei Kaiser op de website van de KNVB.

Feyenoord-keeper Erwin Mulder, tegen Duitsland uitblinkend met diverse goede reddingen, had het dinsdag een stuk rustiger. Ondanks kansen voor Wattamaleo en Wijnaldum wisten de Rotterdamse spelers niet te scoren.

Opstelling Nederland: Mulder; Van Stee, Ter Horst, Nieveld, Supusepa; Anita, Wattamaleo (‘52 Wijnaldum), Kuiper; Van den Berg, Van de Wal, Schell (‘56 Sabajo).

Bron: www.knvb.nl

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×