JONG FEYENOORD BLIJFT TITELKANDIDAAT NA ZEGE BIJ PSV

Ondanks een zware onweersbui heeft Jong Feyenoord maandagavond een prima resultaat behaald. Het team van Henk Duut en Henk Fräser klopte op De Herdgang Jong PSV met 0-2. De Braziliaan Magrão stond aan de basis van beide treffers. Rico Kogeldans profiteerde één keer van het voorbereidende werk van de getructe Braziliaan, bij de tweede goal was de PSV-verdediger Pepe Pla dusdanig in de war dat hij zijn eigen keeper passeerde.  

Jong PSV-Jong Feyenoord begon maandagavond een kwartier later door een hevige onweersbui boven Eindhoven. Toen de ergste donderwolken weggetrokken waren, bleken de Rotterdammers voor de tweede keer dit seizoen de betere ploeg te hebben wat niet geheel verwonderlijk was gezien de aanwezigheid van spelers als Gyan en Pardo. Maar buiten die twee liepen er weinig ervaren spelers rond op het prachtig gemoderniseerde jeugdcomplex van PSV.  

 

Belangrijkste speler aan de kant van Jong Feyenoord, waar Sherif Ekramy in het doel weinig te doen had, was Magrão. De Braziliaan stond met twee prima acties aan de basis van de overwinning. Eerst bediende hij in de 37 e minuut Rico Kogeldans, die op de plek van de geblesseerde Resham Sardar stond en wel raad wist met de buitenkans. En vijf minuten later bracht  Magrão met zijn individuele kwaliteiten de verdediging van de Eindhovenaren dusdanig in verwarring dat Pepe Pla de bal in eigen doel werkte.

 

In de tweede helft kwam de zege van Feyenoord met name dankzij het sterke verdedigingsduo Gyan-Buijs vervolgens nooit meer in gevaar. Dankzij de drie punten blijven de Rotterdammers verwikkeld in een nek-aan-nekrace met Jong AZ, dat drie punten meer heeft maar ook één wedstrijd meer speelde.

 
JONG PSV - JONG FEYENOORD 0-2 (0-2)
Scoreverloop:
0-1 Kogeldans (37)
0-2 Pla (eigen doelpunt, 43)

OPSTELLINGEN

JONG PSV
Boffin; Kawarmala, Goessens, Paridaans (63, Achenteh), Plá; Boverhof, Dufour, Nguyen; El Yacoubi, Carrizo en Gorter.


JONG FEYENOORD
Ekramy; Bandalovski, Gyan, Buijs, Hammouti; Abubakari, Sammuel, Davids; Kogeldans (Anes Ribeiro, 70), Pardo en Magrão 


 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×