FEYENOORD LIJDT EERSTE THUISNEDERLAAG: 0-2

Feyenoord heeft zich voor de tweede keer dit seizoen verslikt in ADO Den Haag. Na de 2-1 nederlaag in het Zuiderpark werd in eigen huis ook verloren: 0-2. Het was voor de ploeg van Koeman de eerste verliespartij in De Kuip. Joonas Kolkka verzorgde beide Haagse treffers. André Bahia werd in de rust gewisseld, waardoor Feyenoord voor het eerst dit seizoen speelde zonder de Braziliaan in de ploeg. Pascal Bosschaart kreeg zijn vierde gele kaart en is geschorst voor de wedstrijd tegen FC Twente. De aan ADO-verhuurde Cory Gibbs speelde zijn eerste minuten in Haagse dienst.In de aanloop naar het duel met ADO Den Haag beantwoordde Koeman ontkennend op de vraag of Jonathan de Guzman met het oog op de play-offs al zou worden bespaard. De trainer zei niet uit te sluiten het supertalent nog wat rust te gunnen, maar tegen de Hagenaars was de Canadees van de partij. Daarmee zei Koeman niets meer dan de waarheid, al liet hij ook niks meer los dan in zijn ogen noodzakelijk was. Want op zondag bleek dat niet De Guzman maar een ander groot talent, Salomon Kalou, op de bank begon. De Ivoriaan werd vervangen door Ali Boussaboun, de Marokkaan die zich bij Jong Feyenoord de laatste weken met vele treffers in de kijker speelde.

Hoewel de Marokkaan met zijn werklust wederom een voorbeeldfunctie vervulde, slaagde hij er nauwelijks in zich te laten gelden. Daarmee stond hij symbool voor Feyenoord, dat tot halverwege de eerste helft weinig indruk maakte. Het enige wapenfeit kwam van de voet van Ron Vlaar, die vanaf 35 meter een hard schot loste dat door Jaroslav Drobny met moeite werd gekeerd. ADO was op dat moment al gevaarlijk geweest via Geert den Ouden, die in de eerste minuut net over had geschoten. Na de saaie beginfase werd Feyenoord steeds sterker, wat na 26 minuten een aantal mogelijkheden tot gevolg had. Kuyt schoot eerst naast en kreeg enkele minuten later een nieuwe mogelijkheid. Nicky Hofs bediende de Katwijker met een gevoelige pass, waarna Kuyt een prima schot loste. Drobny voorkwam de treffer met een prachtige reflex. Terwijl Feyenoord ADO in de wurggreep nam, was het de ploeg van Frans Adelaar die de grootste mogelijkheden kreeg in de persoon van Kolkka.

De Fin brak na 32 minuten uit richting Aerts, op het moment dat zijn teamgenoot Alberto Saavedra geblesseerd op de grond lag en heel Feyenoord er vanuit ging dat Kolkka zo sportief zou zijn de bal uit te spelen. De aanvaller hield zich doof voor de bezwaren en ging voor eigen succes. Het was aan een redding van Aerts te danken dat de Haagse treffer toen nog uitbleef. Vier minuten later was de poging van Kolkka wel doeltreffend. Een door de wind gedragen schot liet Aerts kansloos en zorgde voor verbijstering op het veld en de tribune. De derde opeenvolgende wedstrijd werd een treffer geïncasseerd op het moment dat de ploeg van Koeman het duel in handen dacht te hebben. Kuyt kreeg op slag van rust nog een kopkans, die door Drobny en de Haagse defensie met grote moeite werd verwerkt.

Bahia en Boussaboun bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Pierre van Hooijdonk en Kalou. Daarmee hoopte Koeman iets te forceren. De kansen bleven uit, maar de Rotterdamse ploeg creëerde er wel een indrukwekkend overwicht mee. Toch was het weer ADO dat met een snelle uitbraak via Mols en Den Ouden het meeste gevaar stichtte. Het schot van Den Ouden werd knap gekeerd door Aerts, waarmee de doelman zijn ploeg in de wedstrijd hield. Feyenoord bleef druk uitoefenen op de Haagse veste, maar het resulteerde – afgezien van een schot van Paauwe – niet in noemenswaardige kansen.ADO toonde zich razendsnel in de omschakeling en werd steeds dreigender. Kolkka profiteerde ervan door na 66 minuten de bal met geluk mee te krijgen en daarna van dichtbij diagonaal binnen te schieten: 0-2. De overtuiging waarmee Feyenoord de Hagenaars tot dat moment had aangepakt, liep na die nieuwe tegenslag een forse deuk op. Het geloof in een goed resultaat ebde weg, de kansen op de aansluitingstreffer bleven uit en de eerste thuisnederlaag was daarmee onafwendbaar. Daarmee kwam een einde aan een bijzonder pijnlijke middag. Voor de tweede keer in één seizoen was de degradatiekandidaat uit Den Haag te sterk geweest en dat deed zich voelen in Rotterdam-Zuid.  

Feyenoord – ADO Den Haag 0-2

Scoreverloop:
36’ 0-1 Kolkka
66’ 0-2 Kolkka

Geel: Bosschaart, De Graaf, El Akchaoui

Scheidsrechter: Bossen

Opstellingen
Feyenoord: Aerts; Collen, Vlaar, Bahia (46’ Van Hooijdonk), Bosschaart; De Guzman, Paauwe, Hofs; Castelen, Kuyt en Boussaboun (46’ Kalou).
ADO Den Haag: Drobny; El Akchaoui, Saavedra, Gibbs, Bakkati; Rzasa, Jungschläger, De Graaf; Kolkka, Mols en Den Ouden.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×