A1 WINT MET 0-2 BIJ AZ; B-JUNIOREN OP KARAKTER LANGS FC GRONINGEN

Na de slechte prestaties van vorige week hebben de Feyenoord-junioren zaterdag hun duels op karakter gewonnen. De A1 won de uitwedstrijd bij AZ met 0-2, door doelpunten van Mitchell Schet (foto) en Tobias Waisapy. De B1 moest twee basisspelers afstaan aan de A-junioren, maar wist ook zonder die spelers te winnen bij FC Groningen: 1-2. Mooi was het niet, maar met de juiste instelling zette de ploeg van Cor Adriaanse een flinke stap richting de titel. De C-junioren waren dit weekend vrij.

HENK FRÄSER TROTS OP ZIJN A-JUNIOREN

Een dag voor de kraker in de Alkmaarder Hout speelden de A-junioren van Feyenoord ook een uitwedstrijd tegen AZ, op Sportcomplex ’t Lood. Na het verlies van vorige week tegen RKC wist het team van trainer Henk Fräser dat het vandaag geen punten moest laten liggen, omdat het kampioenschap dan erg ver weg zou zijn.

Net zoals in de wedstrijden tegen PSV en RKC was Feyenoord A1 ook tegen AZ de ploeg die de eerste helft domineerde. Veel balbezit, veel mogelijkheden maar voor de pauze kregen de bewegelijke aanvallers de bal niet tussen de palen.  Na ruim een uur spelen kon de technische staf opgelucht adem halen, toen Schet na een intelligente steekpass van Rico Kogeldans de score opende: 0-1. De 0-2 was tekenend voor de wijze waarop de A1 speelde. Na een aanval over acht verschillende schijven legde Jerson Anes Ribeiro af op Waisapy, die de Alkmaarse keeper verschalkte.

‘Een overwinning van het collectief’ zei Henk Fräser na afloop. ‘Ik heb de jongens na de wedstrijd verteld dat ik trots op ze ben. Alle spelers hebben vandaag een hoog niveau gehaald, Jordy Buijs en Rico Kogeldans behoorden tot de absolute uitblinkers.’ Naast de overwinning op AZ kreeg Feyenoord A1 ook hulp van buitenaf. Koploper Ajax ging op bezoek bij PSV en deelde de punten met de Eindhovenaren: 1-1. Concurrent sc Heerenveen verloor met grote cijfers van FC Groningen en ook achtervolger Sparta bleef puntloos. Met nog zes duels voor de boeg is Feyenoord A1 nu gedeeld koploper met Ajax, dat nog een duel tegoed heeft.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Altheer, Nieveld, Buijs, Hammouti; Achlioui (’46 Wijnaldum), Anes Ribeiro, Sammuel; Schet, Kogeldans, Waisapy (’80 Wattamaleo)


B1 WINT OP KARAKTER

Ook de B1 was uit op eerherstel, na de fikse nederlaag van vorige week tegen Twente/Heracles Combinatie (0-4). Dit moest gebeuren tegen FC Groningen. Feyenoord begon sterk aan het duel. Na enkele goede kansen zorgde Glenn Kobussen na een mooie combinatie met Leroy Fer voor de 0-1 voorsprong. Feyenoord ging op dezelfde voet verder maar wist de score voor rust niet uit te bouwen. Na de thee gingen de Groningers opportunistisch de strijd aan met de Rotterdamse leeftijdgenoten. Al snel werd die tactiek beloond met een treffer. De verdediging van Feyenoord leed simpel balverlies en moest toezien hoe de Groningse middenvelder de bal met veel gevoel in de kruising schoot. Tien minuten later stelde het team van trainer Adriaanse orde op zaken. Rechtsbuiten Siegerd Degeling maakte een mooie actie en gaf een strakke voorzet die door de Groningse defensie in eigen doel werd gewerkt: 1-2. Kansen voor de 1-3 volgden daarna volop, maar er werd niet meer gescoord. Feyenoord speelde geen goede wedstrijd, maar na de nederlaag van vorige week lieten de B-junioren vandaag zien over een goede instelling te beschikken.

Ajax, de enige concurrent voor de titel, won vandaag zijn thuiswedstrijd met 3-0 van Vitesse/AGOVV. De voorsprong op de Amsterdammers, die nog twee duels meer te spelen hebben, blijft elf punten. Volgende week heeft de B1 vrij, een aantal spelers is geselecteerd om dan aan te treden met het Nederlands Elftal.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Ramsteijn, Van Gils, Nelom; Leerdam, Kobussen, Fer; Degeling, Hagary (70’ Isoufi), Pedro

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×