NIEUWBOUW OP VARKENOORD GEOPEND

Onder grote belangstelling is vanmiddag het nieuwe complex van Sportclub Feyenoord op Varkenoord geopend. Hans Fortuin, voorzitter van Feyenoords amateurtak, deed dat samen met Jorien van den Herik. Om de onderlinge verbondenheid te symboliseren, knoopten beide voorzitters twee koordjes aan elkaar, waarmee de opening van de nieuwe kantine, kleedkamers en kantoren op Varkenoord een feit was.

Hans Fortuin schetste in zijn openingsspeech een beeld van de ontwikkeling die de bouw van het complex heeft doorgemaakt, vanaf het allereerste initiatief in 2000, via de eerste paal in mei vorig jaar, tot aan de officiële opening van vandaag.

Het nieuwe complex bestaat uit twee verdiepingen. Beneden zijn ondermeer dertien ruime kleedkamers, een ruimte voor de medici, de terreinknecht en voor de opslag van kleding. Op de eerste etage huist ondermeer het secretariaat, het historisch archief en het bestuur. De rode zaal, die zich daar ook bevindt, zal ook worden gebruikt door de RSV (Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging.)

Jorien van den Herik benadrukte in zijn speech dat de basis van Feyenoord nog altijd op Varkenoord ligt. Maar hij keek ook vooruit. ‘Als er ooit een nieuwe Kuip komt, dan is dit de plek waar die moet komen te staan. Daarom sta ik hier met een ietwat dubbel gevoel. Aan de ene kant hoop ik dat we hier met z´n allen nog jaren in goede gezondheid van dit complex kunnen genieten. Aan de andere kant hoop ik ook ooit de dag mee te mogen maken dat we zeggen: hup, weg moet die handel: hier komt de nieuwe Kuip.’

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×