‘NOEMT U DE SPELERS BIJ HUN VOOR- OF ACHTERNAAM?’

De traditionele Kameraadjeswedstrijd is niet compleet als zich na afloop niet een afvaardiging van Feyenoords juniorclub meldt om vragen te stellen tijdens de officiële persconferentie. Het is één van de spaarzame keren dat de spelers en trainer van Feyenoord zich er na afloop van een wedstrijd op verheugen om journalisten te woord te staan. Ook woensdagmiddag was dat het geval. Deze keer gaven Erwin Koeman en Patrick Lodewijks geduldig antwoord op de vragen van de speciaal geselecteerde junior reporters.

Nadat in voorgaande edities al verrassende vragen werden gesteld als ‘in welke auto rijdt u?’ en ‘mogen de spelers ook op de verjaardag van de trainer komen?’, ging het dit keer voornamelijk over voetbal. Zo had Etiënne een vraag over het landskampioenschap. ‘Wat denkt u?’, vroeg het Kameraadje in de perszaal van De Kuip aan Erwin Koeman, ‘wordt Feyenoord dit jaar of volgend jaar kampioen?’ Het antwoord van een lachende Erwin Koeman was duidelijk. ‘Wat mij betreft gebeurt dat zo snel mogelijk. Dit jaar dus.’

Ruben, een ander Kameraadje dat één van de dik dertigduizend toeschouwers was geweest bij de wedstrijd tegen KV Mechelen, had een heel ander vraag voor de trainer van Feyenoord. ‘Noemt u de spelers bij hun voor- of achternaam?’, wilde hij weten. ‘Bij hun voornaam’, zei Koeman, ‘dat klinkt wat vriendelijker.’ En zo waren er nog tal van originele vragen voor het Feyenoord duo, voordat de sessie werd besloten met het uitdelen van handtekeningen en het poseren voor foto´s.

Daarmee kwam een einde aan een unieke dag, die al ver voor de aftrap was begonnen met tal van activiteiten voor Feyenoords jongste fans. Ook in de rust was er een speciaal programma. Een groep van oud-Feyenoord nam het toen met een aantal Kameraadjes op tegen een groepje bekende Nederlanders, die op hun beurt ook werden bijgestaan door een wat jonge fans. De bedoeling was zo veel mogelijk strafschoppen achter doelman Stef Doedee (Feyenoord A1) te trappen. De oud-Feyenoorders wonnen uiteindelijk, maar dat waren Gaston Taument, Mike Obiku, Wlodi Smolarek, Igor Korneev en Ben Wijnstekers ook wel aan hun stand verplicht.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×