KRAPPE OVERWINNING IN KAMERAADJESWEDSTRIJD: 1-0

Feyenoord heeft de jaarlijkse Kameraadjeswedstrijd met kleine cijfers gewonnen: 1-0. Romeo Castelen maakte tegen het Belgische KV Mechelen vlak voor rust de enige treffer in het feestelijk verlopen duel. Koeman gunde het merendeel van zijn basisspelers rust, wat hem ertoe bracht de 20-jarige Ghanees Mohammed Abubakari zijn debuut in de basis te laten maken. De opbrengst van het duel komt ten bate van Unicef.

Koeman had al te kennen gegeven dat hij zijn elftal zou ‘vertimmeren’ met het oog op de zware uitwedstrijd tegen FC Groningen van aankomende zondag. Slechts vier spelers die meespeelden in de stadsderby startten zodoende in de basis. Ondanks zijn aankondiging slaagde Koeman erin te verrassen. Abubakari mocht vanaf de eerste minuut spelen.De Ghanees is afkomstig van de Feyenoord Fetteh Football Academy, waar hij naast voetballen ook bezig was om namens een door Feyenoord en Unicef ontwikkeld project zijn leeftijdsgenoten voor te lichten. Uitgerekend tijdens de wedstrijd waarvan de opbrengst ten bate kwam van de wereldwijde hulorganisatie had hij als eerste voetballer van de voetbalschool de eer om in De Kuip te acteren.

 

Het stadion was weliswaar niet zo goed gevuld als bij een competitiewedstrijd, maar de sfeer zal ongetwijfeld indruk hebben gemaakt op Abubakari. De baltechnische middenvelder mocht zijn opwachting maken met duizenden jonge fans op de tribune. Het jonge legioen ontbrak het ondanks de kou niet aan enthousiasme, wat zich vertaalde in een minutenlang aanhoudende wave. Feyenoord kon de fans in de beginfase goed vermaken. Dat was vooral te danken aan Romeo Castelen, die een aantal fraaie acties maakte, en de gedrevenheid van Royston Drenthe, Ali Boussaboun en Sebastián Pardo.Castelen had na twee minuten de eerste kans, maar zijn schot teisterde de vuisten van doelman Vincent van Trier. Daarna was het lang wachten op de volgende kans voor de ploeg van Koeman. Toen die zich na 33 minuten aandiende, bleek het een begin van een reeks wapenfeiten. Pierre van Hooijdonk kopte de hoekschop van Pardo over. Castelen schoot daarna de 1-0 binnen, maar de treffer werd tot ongenoegen van de Kameraadjes afgekeurd wegens hands. Later konden ze wel juichen en weer stond Castelen aan het einde van de aanval. Nadat doelman Van Trier even daarvoor nog had gered op het harde schot van Boussaboun, was hij kansloos op het gevoelige lobje van Castelen die daarmee de ruststand verzorgde. De complimenten gingen uit naar Pardo, die voor de derde keer een medespeler in scoringspositie had gebracht. 

Het kijkspel werd er in de tweede helft alleen maar beter op. De komst van Salomon Kalou, die met veel gejuich werd begroet, had daar veel mee te maken. De baltovenaar strooide met mooie passes, maakte knappe acties en verzorgde zelfs een spaarzaam hakje. De eerste goede kans volgde via Van Hooijdonk, die net naast schoot.Drenthe schoot ook uit kansrijke positie, maar een Belgisch been voorkwam verder gevaar. De Rotterdammers waren even later het dichtstbij de tweede treffer. Pascal Bosschaart, de Rotterdammer die pas één keer wist te scoren in het rood/wit, schoot van afstand op doel. Zoals wel vaker was hij onfortuinlijk in de afronding. Het schot stuitte via de onderkant van de lat het doel uit, waarna de keeper de bal eenvoudig klemvast kon pakken. Kalou was de volgende schutter die het aan precisie ontbrak na een goede aanval via Bosschaart en Pardo. Zijn inzet was meters te hoog gemikt. Gescoord werd er niet meer in De Kuip, een grote kans van Van Hooijdonk (redding doelman) en alle aanmoedigingen ten spijt. 

Feyenoord – KV Mechelen 1-0

Scoreverloop:
40’ 1-0 Castelen

Opstellingen
Feyenoord: Aerts; Collen, Vlaar (46´ Gyan), Bahia, Drenthe; Abubakari, Paauwe (46´ Bosschaart), Pardo; Castelen (46´ Kalou), Van Hooijdonk en Boussaboun.
KV Mechelen: Van Trier (46´ Verelst); Verlinden (46´ Van Zundert), Van Hoevelen (46´ Coppens), Van Briel, Van Belle; Masina, De Pauw (46´ Biset), Serbest, D’Hondt (46´ Goots); Crabeels (46´ Kanene) en Asare (46´ Engmann).

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×