ALSNOG AKKOORD MET GRONINGEN

Feyenoord-supporters die op zondag 26 februari aanstaande de wedstrijd FC Groningen-Feyenoord (16.30 uur) willen bijwonen kunnen toch met eigen voertuig naar het noorden reizen. Een en ander is het resultaat van aanvullende brieven van Feyenoord aan de burgemeester van Groningen en telefoongesprekken met de club uit het hoge noorden. In eerste instantie wilde de Gemeente Groningen een buscombiregeling verplicht stellen. Hiermee ging Feyenoord niet akkoord.

Samen met de gemeente Groningen en FC Groningen is vervolgens gekeken naar alternatieven. Feyenoord-supporters worden verplicht om via een vaste aanrij-route (conform aangegeven routebeschrijving) richting het stadion te rijden. De Feyenoord supporters dienen vervolgens hun voertuig te parkeren op parkeerplaats P4 naast het stadion. Op die parkeerplaats wordt dan voor het betreden van het stadion (bezoekersvak) de Feyenoord uitkaart gescand en tevens het gekochte voucher bij de ticketbox omgewisseld voor een origineel toegangsbewijs voor het bezoekersvak van stadion Euroborg.

Ook het aantal beschikbare kaarten vormde punt van discussie. Volgens Feyenoord diende FC Groningen op basis van de stadioncapaciteit van 20.500 van Euroborg 1.200 kaarten beschikbaar te stellen.  Op verzoek van Feyenoord heeft de KNVB met toestemming van FC Groningen deze capaciteit opnieuw geïnventariseerd en officieel vastgesteld op 19.600. Feyenoord houdt vraagtekens bij deze handelswijze maar legt zich neer bij 1.000 beschikbare kaarten.

Voor de houders van een Diamond- en Goldcard start de kaartverkoop aanstaande zaterdag. Vanaf woensdag kunnen Silvercardhouders trachten een kaart te bemachtigen.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×