GEEN AKKOORD OVER FC GRONINGEN - FEYENOORD

Feyenoord heeft met de Gemeente Groningen en de plaatselijke FC nog geen overeenstemming kunnen bereiken over een vervoersregeling voor de Feyenoord-supporters die op zondag 26 februari aanstaande de wedstrijd tussen beide clubs in het splinternieuwe Euroborg willen bijwonen. Ook werd geen akkoord bereikt over het aantal kaarten dat FC Groningen aan Feyenoord beschikbaar stelt.

Op basis van een stadioncapaciteit van 20.500 dient FC Groningen 1.200 kaarten aan Feyenoord beschikbaar te stellen. Het bezoekersvak telt echter maar 1.000 plaatsen. FC Groningen is van mening dat het kan volstaan met 1.000 plaatsen en handelt hiermee dus in strijd met de gemaakte afspraken.

Verder heeft de zogenaamde lokale driehoek van Groningen bepaald dat alle bezoekende supporters tijdens de eerste seizoenshelft per buscombi naar Groningen dienen te reizen. Voornaamste argument is dat de omgeving van het stadion een grote bouwput is, hetgeen de Feyenoord-delegatie met eigen ogen heeft kunnen aanschouwen. Feyenoord ziet echter voldoende mogelijkheden om haar aanhang via een zogenaamde vrij-vervoersregeling naar Groningen te laten afreizen. Een dergelijke regeling is al jarenlang van kracht, dit tot tevredenheid van alle betrokken partijen. Feyenoord zal de KNVB en de burgemeester van Groningen van haar standpunt op de hoogte brengen en trachten om alsnog tot een oplossing te komen.

De voorverkoop voor de wedstrijd FC Groningen-Feyenoord zal tot nader aankondiging worden uitgesteld.

Voor de topper AZ-Feyenoord op zondag 19 maart geldt wel een vrij-vervoersregeling. Voor deze wedstrijd kan Feyenoord beschikken over 600 kaarten.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×