FERNE SNOYL OP HUURBASIS NAAR ABERDEEN

Ferne Snoyl maakt het lopende seizoen af in Schotland. De linksback vertrekt op huurbasis naar Aberdeen. De 20-jarige verdediger, die tot de zomer van 2007 onder contract staat bij Feyenoord, zal met de ploeg van trainer Jimmy Calderwood (ex-NEC en Willem II) proberen om uit de degradatiezone te blijven. Snoyl verloor onlangs zijn basisplaats aan Pascal Bosschaart. Zijn tijdelijke overgang stemde hem mede om die reden tevreden. ‘Ik ben hier ontzettend blij mee. Het is een uitgelezen kans om weer aan voetballen toe te komen’, aldus de linksback die vorig seizoen aan FC Den Bosch werd uitgeleend.

Snoyl kreeg begin dit seizoen de voorkeur boven de geblesseerde Bosschaart. Het talent werd later weer gepasseerd ten faveure van Bosschaart. Ook dat was niet van lange duur, want Snoyl kreeg opnieuw zijn kans. Maar sinds vorige maand kon Snoyl op weinig meer rekenen. Zijn laatste optreden dateert van 3 december 2005, tegen RBC Roosendaal. In totaal kwam hij in zeven competitieduels in actie.

Anderhalf jaar geleden ging Snoyl al eens op stage bij een club uit Groot-Brittannië. De proefperiode bij Nottingham Forest leidde toen niet tot een overstap, waarna FC Den Bosch het op Varkenoord opgeleide talent op huurbasis overnam.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×