FANCOACHES BIJ FEYENOORD

In samenwerking met de Gemeente Rotterdam heeft Feyenoord eind 2005 een project gestart dat zich richt op de begeleiding van jonge supporters van de club. Er zijn twee zogenaamde fancoaches aangesteld die vanuit De Kuip werken. Het is hun taak om contacten te leggen en te onderhouden met Feyenoord-supporters in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. De inzet van de coaches is bedoeld om positieve clubbinding te bevorderen en wangedrag rond voetbalwedstrijden door jongeren te voorkomen.

De fancoaches werken nauw samen met de Coördinator Supporterszaken van de stadionclub. Jonge supporters kunnen vanuit de club rekenen op ondersteuning en advies op de meest uiteenlopende terreinen. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een paspoort of het vinden van een geschikte opleiding of werk. Ook kunnen zij bij de fancoaches terecht wanneer ze een stadionverbod krijgen. Feyenoord biedt hen, als ze voor het eerst een vergrijp hebben gepleegd, de mogelijkheid om in nauw overleg met de fancoaches een alternatief traject te volgen waarna vervroegde terugkeer in het stadion mogelijk is.

Inmiddels hebben de fancoaches al enkele tientallen jonge Feyenoord-supporters onder hun hoede. Een aantal nadat ze door de club werden benaderd, andere supporters namen zelf contact op met Feyenoord.

De fancoaches onderhouden nauwe contacten met het jeugd- en buurtwerk in de verschillende Rotterdamse wijken. Op die manier wil de Gemeente Rotterdam en Feyenoord jongeren behoeden voor bepaalde valkuilen; niet alleen in relatie tot het wedstrijdbezoek, maar ook in hun directe leefomgeving.

De inzet van fancoaches is onderdeel van het Sociaal Preventief Supportersbeleid, dat deel uitmaakt van het totale Rotterdamse beleid voor voetbalsupporters. Dit beleid is er onder andere op gericht om voetbalvandalisme en –geweld in Rotterdam terug te dringen en te voorkomen. Het project SPS wordt gefinancierd door de gemeente Rotterdam.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×