LOF VAN KOEMAN VOOR FEYENOORD

Erwin Koeman toonde zich na afloop van de overwinning op Heracles een tevreden mens. Niet alleen de uitslag, maar ook de manier waarop de 0-4 zege tot stand was gekomen, stemde de oefenmeester positief. ‘Ik heb een zeer goed Feyenoord gezien, dat uitermate professioneel heeft gespeeld’, zei de trainer na afloop. Koeman, fervent tegenstander van voetballen op een andere ondergrond dan gras, voegde er als grap aan toe dat hij nu overweegt maandagochtend in De Kuip het verzoek neer te leggen om ook daar kunstgras te laten aanleggen.

Koeman was met name tevreden over de druk die Feyenoord negentig minuten lang op de tegenstander had kunnen zetten. ‘We hebben vrijwel vanaf het begin telkens goed vooruit verdedigd. Daardoor kreeg Heracles geen tijd om op te bouwen. Dat vond ik vandaag een heel sterk punt van de ploeg’, zei Koeman, die aangaf dat hij Pierre van Hooijdonk in de slotfase had ingebracht om Castelen wat extra rust te gunnen.

‘Het lukt niet iedereen om met 0-4 van Heracles in Almelo te winnen’, zei de coach, ‘maar minstens zo blij ben ik met de manier waarop die zege tot stand is gekomen. We hebben met veel inzet en plezier op hoog niveau gevoetbald vandaag en dat deed me goed.’

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×