WEER VEEL STEUN VOOR KALOU IN RECHTSZAAL

Salomon Kalou heeft de behandeling van zijn zaak door de Raad van State ondergaan zoals hij ook de vorige bijeenkomst in de rechtbank onderging: zwijgend en in de rug gesteund door een zware delegatie uit de voetbalwereld. De meervoudige kamer van de Statenraad zal zo snel mogelijk een uitspraak doen in het hoger beroep dat donderdagmiddag in Den Haag diende en door minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) was aangespannen. Het heeft daar maximaal zes weken voor. Wordt de bewindsvrouw in het gelijk gesteld, dan heeft Kalou geen mogelijkheden meer om verder te procederen. Wordt Kalou in het gelijk gesteld, dan krijgt de zaak nog een vervolg.

Salomon Kalou stond er vandaag wederom niet alleen voor. Niet alleen zijn advocaat Mr. Jelle Kroes en Feyenoords huisjurist Joris van Benthem stonden hem bij in de rechtszaal, er was ook morele steun van de bondscoaches Marco van Basten, diens assistent John van ´t Schip, directeur betaald voetbal Henk Kesler, KNVB-teammanager Hans Jorritsma, KNVB-perschef Kees Jansma en Kalou´s zaakwaarnemers Rodger Linse en Jan de Visser.

Zij hoorden donderdagmiddag de pleidooien van landsadvocaat Mr. G. Hoogvliet en Kalou´s advocaat Mr. J Kroes. Deze leverden nauwelijks nieuwe feiten op en bevestigden alleen maar dat het kernpunt van de zaak zit in de vraag hoeveel nationaal maatschappelijk belang aan voetbal in het algemeen, en het Nederlands elftal in het bijzonder, mag worden gehecht.
De zitting bij de Raad van State was het directe gevolg van het hoger beroep dat is aangetekend door minister Verdonk. Zij was het niet eens met het vonnis dat de bestuursrechter in Rotterdam in december velde over de zaak. Die oordeelde dat Verdonk haar besluit om Kalou niet versneld aan een Nederlands paspoort te helpen onvoldoende had onderbouwd. Verdonk vroeg vervolgens de Raad van State om vernietiging van dat oordeel.

De uitspraak van de Raad van State is bindend. Dat betekent dat wanneer Verdonk in het gelijk wordt gesteld, er Kalou geen mogelijkheden meer resten om in beroep te gaan. Mocht de Raad van State het kamp van Kalou in het gelijk stellen, dan begint waarschijnlijk alles weer opnieuw. Kalou zal wéér naar de rechter stappen om de minister te dwingen een nieuw besluit te nemen. Eventueel kan Kalou daarna ook nog bij de Raad van State terecht.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×