JOHN OWOERI BEZORGT JONG FEYENOORD ZEGE

Jong Feyenoord boekte maandagavond op Varkenoord een goede overwinning op Jong NAC. Hoofdrolspeler was John Owoeri, die met twee goals en een assist aan de basis stond van de 4-0 zege. Nick Hofs maakte na lang blessureleed zijn rentree in de startformatie. De Arnhemmer hield het een uur vol en lijkt klaar om ook op het hoogste niveau weer volop mee te gaan draaien. 

De eerste helft van het tweeluik tussen Jong Feyenoord en Jong NAC stond in het teken van de terugkeer van Nick Hofs. De Arnhemmer had na maandenlang blessureleed weliswaar al zijn rentree gemaakt in de oefenpot van het eerste bij Hoek, maar mocht maandagavond bij Jong Feyenoord voor het eerst weer van kiet af aan spelen. Hoewel af en toe nog wat onwennig maakte Hofs - onder toeziend oog van zijn ploeggenoten Greene, Biseswar, Leonardo, Basto, De Guzman én de verhuurde Gianni Zuiverloon - in het algemeen een fitte indruk. Hij was ook betrokken bij Feyenoords openingstreffer, al was de hoofdrol daarbij weggelegd voor John Owoeri. De Nigeriaan zette zelf vanaf rechts een aanval op met een mooie crosspass op Hofs. Die ging een combinatie aan met Magrão en bracht daarna de meegelopen Owoeri mooi in stelling. Met een droog schot in de rechterbovenhoek opende de rechtsbuiten de score.



De goal van Owoeri was een van de weinige hoogtepunten van de eerste helft. Het duel speelde zich met name op het middenveld af, omdat Feyenoords Belgische centrum Derijck-Collen weinig weggaf. Anderzijds kon Feyenoords kleine en eenzame spits Resham Sardar, hoe hard hij ook werkte, niet veel met de hoge ballen die hij te verwerken kreeg. En nummer laatst Jong NAC gooide wel fysieke kracht maar weinig vernuft in de strijd. De Bredanaars kwamen qua kansen niet veel verder dan één mislukte omhaal van Gideon de Graaff. Daarnaast maakte oud-Feyenoorder Dandaré zich in de eerste helft niet bijster populair door Royston Drenthe onderuit te schoppen. De Rotterdammer schreeuwde het uit van de pijn én de schrik, maar krabbelde even later toch weer op.

In de tweede helft ging Feyenoord met meer overtuiging op zoek naar een tweede goal. Die kwam er toen Pieter Collen met een mooie steekpass Owoeri bediende. De speersnelle Nigeriaan degradeerde de NAC-verdedigers en doelman Christianen tot figuranten en schoot soepel de 2-0 binnen. Daarmee was de wedstrijd gelopen. Het krachtsverschil werd nog duidelijker toen John Owoeri zich tien minuten later knap vrijspeelde en de bal in de voeten van de meegelopen Davids schoof. De aanvoerder van Jong Feyenoord rondde vervolgens beheerst af. 



Daarmee was het leed voor Jong NAC nog niet geleden. Want in de slotminuut maakte Magrão nog een prachtige vierde goal. Na een lang uitgesmeerde combinatie lobde de Braziliaan de bal over de uitgelopen Christianen voor de 4-0.

Komende donderdag kan het team van Henk Duut en Henk Fräser weer aan de bak. Dan staat de return in Breda al weer op het programma.

JONG FEYENOORD – JONG NAC   4-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0 Owoeri (14), 2-0 Owoeri (65), 3-0 Davids (75) en 4-0 Magrão (90)

OPSTELLINGEN

JONG FEYENOORD
Ekramy; Bandalovski, Collen, Derijck, Drenthe (Harbuzi, 80); Hofs (Sammuel, 60), Sno, Davids; Magrão, Sardar en Owoeri (Schet, 76)

JONG NAC
Christianen; De Graaf, Van Engelen, Van Rosevelt, Van Houselt; Vervoort, Dandaré (Den Os, 30), Veenstra; Jonker, Rigters en Van Baaren (Perrier, 55)

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×