ONO PER DIRECT TERUG NAAR URAWA RED DIAMONDS

Shinji Ono keert terug naar Japan. De middenvelder van Feyenoord bereikte vandaag een akkoord over een driejarig contract met zijn voormalig werkgever Urawa Red Diamonds, de Japanse club waarmee Feyenoord al eerder tot overeenstemming was gekomen over een transfer. Eerder liepen onderhandelingen tussen Ono en het Engelse Bolton Wanderers op niets uit. De Japanse speler vertrekt morgen al naar zijn vaderland. Met de transfer naar de club waar hij van 1997 tot 2001 speelde, komt een abrupt einde aan zijn periode in Rotterdam. Ono speelde vierenhalf seizoen voor Feyenoord.<BR>

Shinji Ono is verheugd dat de kogel nu eindelijk door de kerk is, maar ook een beetje bedroefd over zijn aanstaande afscheid van Feyenoord en Rotterdam:
‘Het is heel erg mooi om terug te keren naar Urawa Reds, de club waar ik ben opgegroeid. Maar aan de andere kant vind ik het ook heel erg jammer  dat ik niet meer voor Feyenoord kan spelen. Ik had mijn tijd in Rotterdam ook graag met een prijs afgesloten, in plaats van met een periode vol blessures. Dat is niet gelukt, maar uiteindelijk zullen de mooie herinneringen blijven. Ik ben de club en de supporters dankbaar voor een prachtige tijd.’

Chris Woerts: ‘We hebben hele grote waardering voor wat Shinji voor Feyenoord heeft betekend en ook voor de manier waarop hij zich de laatste periode heeft opgesteld in een seizoen waarin hij met veel fysieke tegenslagen te maken heeft gehad. We zijn blij voor hem dat hij terug kan naar zijn oude club en wensen hem alle succes. Shinji weet dat hij altijd welkom blijft in De Kuip.’

Het jaar 2002 geldt op sportief gebied nog steeds als hoogtepunt voor Ono. De Japanner won in zijn eerste seizoen met Feyenoord de UEFA Cup en overleefde een maand later met Japan de groepsfase op het WK. Het maakte hem ongekend populair in eigen land, waar zelfs de kleinste nieuwtjes over Ono uitgebreid in de media werden uitgemeten. Al die jaren zag Ono zich binnen en buiten Nederland gevolgd door een vast gezelschap Japanse journalisten.

De Japanner was ook populair bij het Legioen en kon in slechte en goede tijden rekenen op de steun van de trouwe supportersschare. Steun kreeg hij ook van alle trainers, die allen de regisseur van het elftal in hem herkenden, en van zijn medespelers. Zij roemden hem vooral om zijn fenomenale techniek.

Ono speelde in eerste instantie veel wedstrijden voor Feyenoord. Vanaf het seizoen 2001/2002 achtereenvolgens 30, 29, 24 en 25 competitieduels per seizoen. Toch kende hij gaandeweg zijn loopbaan bij Feyenoord steeds meer tegenspoed. De vele reizen als Japans international vroegen steeds vaker hun tol, wat oververmoeidheid en blessures tot gevolg had.

Dit seizoen kwam Shinji Ono pas vier keer in actie in Feyenoord 1 door een voetblessure. Ono brak afgelopen zomer zijn middenvoetsbeentje. De oorspronkelijke breuk genas volledig, maar de Japanner kreeg in toenemende mate last van de schroef die in zijn voet was geplaatst om de breuk te doen helen. Daarop werd besloten tot een operatie over te gaan. Eind vorige maand werd de Japanner medisch fit verklaard en maakte hij zelfs zijn rentree tegen Willem II. Het was meteen zijn laatste wedstrijd in het rood/wit.

 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×