SWINGEND FEYENOORD SLUIT JAAR AF MET MONSTERZEGE: 6-1

Feyenoord heeft de laatste competitiewedstrijd van 2005 met grote cijfers gewonnen. Dankzij treffers van Dirk Kuyt (3x), Salomon Kalou (2x) en Sebastián Pardo werd Willem II met alle gemak aan de kant geschoven: 6-1. Feyenoord eindigde de eerste competitiehelft met één punt achterstand op winterkampioen PSV, dat thuis gelijk speelde tegen FC Twente. Patrick Lodewijks verliet na 73 minuten met lichte hamstringklachten het veld. Shinji Ono maakte na bijna drie maanden als invaller zijn rentree. Alexander Östlund kreeg zijn vierde gele kaart en is geschorst voor het eerstvolgende competitieduel met Vitesse.

De afwezigheid van Hossam Ghaly in de basisopstelling was geen verrassing. De Egyptenaar gold een dag voor het duel al als twijfelgeval door zijn liesblessure. Dat Sebastián Pardo zijn plek innam was enerzijds wel opmerkelijk gezien het feit dat Shinji Ono fit is. Anderzijds was er ook een passende verklaring voor de beslissing. Ondanks dat Koeman hem tot dusver nooit voor langere tijd het vertrouwen gaf, steekt Pardo al maanden in grote vorm. In de weinige minuten die hem gegund waren, was hij bij zes doelpunten betrokken en behaalde hij een hoger rendement dan spelers als Kalou, Boussaboun en De Guzman.

Overigens was het op voorhand te verwachten dat voorgenoemd trio wel iets aan hun eigen productiviteit zou kunnen verbeteren. Hoewel Koeman een dag voor de wedstrijd nog benadrukte dat het zeker geen ´gallery play´ zou worden, lag het niet voor de hand dat het dramatisch presterende Willem II het Feyenoord in een uitverkochte Kuip moeilijk zou maken. Maar zoals wel vaker dit seizoen zag de trainer zijn woorden in de eerste helft tot zijn eigen onvrede bewaarheid. Feyenoord had het voor rust moeilijk met het hard spelende Willem II. De ploeg van Koeman liet zich aanvallend niet onbetuigd, maar creëerde maar één echte kans tot vlak voor rust. Pascal Bosschaart kreeg na 21 minuten de bal mee van Ali Boussaboun en kwam oog in oog met Peter Zois. De linksback kreeg dé kans op zijn tweede doelpunt in Rotterdamse dienst, maar de Tilburgse doelman lag in de weg. Zois voorkwam ten koste van een hoekschop ook dat Kuyt met een fraai gemikt afstandschot de openingstreffer maakte. Aan de andere kant lieten de bezoekers in de persoon van Martijn Reuser van zich spreken. De aanvaller zag zijn kopbal na 34 minuten net over verdwijnen. Feyenoord – waar Diego Biseswar inmiddels in de plaats was gekomen van de licht geblesseerde Ali Boussaboun – kon tot dat moment niet voor vuurwerk zorgen op het veld, maar maakte toch de verdiende treffer. Op slag van rust kopte Kuyt de hoekschop van Jonathan de Guzman binnen en gaf het kou lijdende Legioen daarmee hoop op een beter tweede bedrijf.

De eerste ingreep van Koeman zorgde nog voor de hervatting van het duel in elk geval voor vreugde bij het Legioen. De van een voetblessure herstelde Shinji Ono mocht na bijna drie maanden afwezigheid zijn rentree maken. Met de Japanner in de ploeg en de voorsprong op zak groeide de hoop op een mooie afsluiting van de eerste competitiehelft. Het vertoonde spel van Feyenoord deed vanaf dat moment de rest. De ploeg van Koeman kwam sterk uit de kleedkamers en was via een te hoog gemikt schot van Ono meteen gevaarlijk. De tweede treffer zou niet uitblijven en het was Pardo die na een knappe actie de marge verdubbelde met een schot in de korte hoek: 2-0. De bezoekers hadden een helft gehoopt op een aardig resultaat, maar waren de controle vanaf dat moment kwijt. Kalou kon het na 52 minuten nog erger maken op aangeven van Kuyt. De kopbal was uitstekend, de redding van Zois subliem. Toch was het de Ivoriaan die de derde treffer voor zijn rekening nam. Weer was het Kuyt die hem bediende en dit keer slaagde Kalou er met het puntje van zijn teen in de bal achter Zois te krijgen. Reuser zorgde na 66 minuten met een fantastische afstandsknal voor de eretreffer, maar de bezoekers konden niet lang genieten van dat succesje. Binnen twee minuten zorgde Kalou alweer voor de 4-1. De goed invallende Biseswar bezorgde de bal bij de Afrikaanse aanvaller, die wel raad wist met de kans en eenvoudig binnenschoot. Het doelpuntenfestijn was daarmee nog niet te einde. Kuyt was de maker van 5-1 en kon een speciaal dankwoord richten aan Zois. De doelman onderscheidde zich voor rust nog in positieve zin, maar had na 74 minuten geen antwoord op het zachte schot van Kuyt dat onder hem door verdween. Vier minuten later had Zois geen schuld aan alweer Feyenoords zesde en Kuyt derde treffer. De Katwijker kopte via de grond onhoudbaar richting verre hoek (6-1), wat de wave op de tribunes tot gevolg had. Terwijl de sneeuw in het stadion neerdaalde, speelde Feyenoord de laatste speelminuten van 2005 zonder problemen uit waarop Koeman op de middenstip het Legioen bedankt en hen een goed uiteinde toewenste.

Feyenoord – Willem II 6-1

Scoreverloop:
45´ 1-0 Kuyt
49´ 2-0 Pardo
60´ 3-0 Kalou
66´ 3-1 Reuser
68´ 4-1 Kalou
74´ 5-1 Kuyt
78´ 6-1 Kuyt

Geel: Östlund, Smit, Van Nieuwstadt, Reuser

Feyenoord: Lodewijks (73´ Aerts); Östlund (46´ Ono), Greene, Bahia, Bosschaart; Paauwe, De Guzman, Pardo; Boussaboun (32´ Biseswar), Kuyt en Kalou.
Willem II: Zois; Wau, Smit (55´ Holman), Van Nieuwstadt, Van der Haar; Fehér, Reuser, Agustien, Caluwé (80´ Ceesay); Hadouir en Dembele.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×