MINISTER IN BEROEP IN NATURALISATIE ZAAK KALOU

De Minister van Vreemdelingenzaken en integratie heeft besloten hoger beroep in te stellen tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam van 9 december 2005 inzake Salomon Kalou. Het hoger beroep wordt zo mogelijk vandaag nog ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het hoger beroep schorst echter niet de uitspraak van de rechtbank. De rechtbank had de Minister opgedragen binnen 6 weken, dat wil zeggen uiterlijk 22 januari 2006, een nieuw besluit te nemen over het verzoek tot versnelde naturalisatie.

Om aan die verplichting te ontkomen zal de Minister de Afdeling moeten vragen een voorlopige voorziening te treffen, inhoudende dat de uitspraak van de rechtbank geschorst wordt hangende de hoger beroepsprocedure. Naar verwachting staat het kamp Kalou derhalve vóór 22 januari 2006 derhalve weer tegenover de Minister in de rechtszaal.

Via zijn advocaat Jelle Kroes laat Salomon Kalou weten zeer teleurgesteld te zijn. Zolang de zaak nog onder de rechter is, zal hij verder niet reageren. 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×