BEKERAVONTUUR NA ÉÉN WEDSTRIJD TEN EINDE: 1-0

Feyenoord is er niet in geslaagd de kwartfinale van de Gatorade Cup te bereiken. In de eerste bekerwedstrijd van het seizoen ging de ploeg van Erwin Koeman in Limburg onderuit tegen Roda JC: 1-0. Het enige doelpunt werd na een half uur verzorgd door Sergio. Dirk Kuyt was in de eerste helft het dichtst bij een treffer, maar zag zijn schot op de paal belanden. Pieter Collen maakte na drieënhalf jaar zijn rentree in het eerste.

Erwin Koeman liet in de aanloop naar het cruciale bekerduel al weten zijn basiself te wijzigen ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen ADO. Gezien het wedstrijdverloop in Den Haag en de mogelijkheden om te rouleren, lag het voor de hand dat Alexander Östlund geslachtofferd zou worden. Pieter Collen behoort sinds drie weken tot de selectie en daarmee kreeg de Zweeds international er van de één op de andere dag een concurrent bij. De Belg, die de decembermaand krijgt zich in het eerste te bewijzen, kreeg na jarenlange lichamelijke ongemakken en drie verhuurperiodes aan NAC inderdaad de voorkeur. En dat was – met het oog op zijn laatste wedstrijd in mei 2002 (!) – iets waar hij eigenlijk niet meer van had durven dromen. Naast Östlund verscheen ook Pascal Bosschaart niet aan de aftrap. Voor de linksback, eveneens niet in goede doen tegen ADO, was in de driekoppige defensie geen plek ingeruimd.

Net als een maand eerder koos Koeman er voor de spitsen Andres Oper en Sekou Cissé met drie verdedigers tegemoet te treden. Opnieuw pakte dat vooral in de beginfase goed uit, al verloor Feyenoord gaandeweg de eerste helft wel het initiatief. Het eerste half uur waren de bezoekers heer en meester in het matig gevulde Parkstad Limburg Stadion, al had het slechts één grote kans tot gevolg. Op aangeven van Salomon Kalou vuurde Dirk Kuyt met een karatetrap op doel.Het had een wonderschoon doelpunt kunnen zijn, maar de paal stond de verdiende openingstreffer in de weg. In de nastoot slaagde Kalou er niet in de bal op doel te krijgen. Het was een spaarzame kans van Feyenoord, dat op slag van rust alleen via Kalou nog een aantal maal in aanvallend opzicht van zich deed spreken. De Ivoriaan schoot in beide gevallen te hoog en kon daarmee doelman Kujovic niet verontrusten. De ploeg van Huub Stevens creëerde eveneens weinig, maar was gelukkiger in de afronding. Patrick Lodewijks wist het eerste schot van Sergio onschadelijk te maken, maar werd twee minuten later alsnog verslagen bij de tweede Limburgse kans. De Braziliaan kroop voor zijn landgenoot André Bahia en knalde de afgemeten voorzet van Cissé hard binnen: 0-1.

Feyenoord had even tijd nodig om te herstellen van die tegenslag, maar toonde in de tweede helft steeds meer daadkracht. Patrick Paauwe nam een voortrekkersrol voor zijn rekening en het was dan ook geen toeval dat de middenvelder twee keer op doel schoot. De schoten waren hard, maar misten richting waardoor Vladan Kujovic tot twee keer toe klemvast kon redden. Dat kon de doelman ook op de prima vrije trap van Sebastián Pardo. Koeman zag zijn ploeg sterker voor de dag komen, maar moest tegelijkertijd constateren dat echte mogelijkheden uitbleven. Het bracht de trainer ertoe Diego Biseswar in te brengen, de aanvaller die bijzonder prettige herinneringen aan het stadion bewaart. Nog maar een maand geleden was de 17-jarige immers maker van de winnende treffer in het competitietreffen met de Limburgers. Het zorgde voor hoop bij het meegereisde Legioen, maar dit keer kon het talent geen heldenrol op zich nemen. Kuyt had in de blessuretijd in een overvol strafschopgebied nog een schotkans, maar kon te weinig kracht aan de bal meegeven. Sergio kreeg in de tegenaanval de kans op de 2-0, maar Lodewijks lag weer eens in de weg. Dat lag de doelman daarna ook bij schoten van Bodor en Oper. Ondanks dat de keeper voor de zoveelste maal zijn waarde bewees, kon hij de uitschakeling in de achtste finale van de beker niet voorkomen.

Roda JC – Feyenoord 1-0

Scoreverloop:
31´ 1-0 Sergio

Geel:

Opstellingen
Roda JC: Kujovic; Lachambre, Vicelich, Kah, Senden; Bodor, Sergio (90´ Sonko), Van Dijk, Leemans;  Oper en Cissé (80´ Cristiano).
Feyenoord: Lodewijks; Collen, Greene, Bahia; Ghaly (71´ Biseswar), Paauwe, De Guzman, Pardo; Boussaboun, Kuyt en Kalou.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×