AKKOORD VERVOERSREGELING VITESSE – FEYENOORD

Na uitvoerig overleg met supporters (Adviesgroep uitwedstrijden Feyenoord Supportersplatform en Feyenoord Supportersvereniging) is Feyenoord uiteindelijk met de Gemeente Arnhem en Vitesse tot overeenstemming gekomen over een vervoersregeling voor de wedstrijd Vitesse-Feyenoord op zondag 15 januari aanstaande. Lange tijd zag het er naar uit dat partijen er niet uit zouden komen, hetgeen wellicht weer had geleid tot een boycot van de wedstrijd door Feyenoord-supporters.

Arnhem bood Feyenoord in eerste instantie 100 parkeerplaatsen bij het stadion aan, waardoor (bij een bezetting van vier personen per auto!) maximaal 400 supporters met de eigen auto naar Arnhem zouden kunnen afreizen. Gezien de voorgeschiedenis van deze wedstrijd vond Feyenoord dat die handreiking vanuit Arnhem veel te mager was. Feyenoord was van mening dat haar supporters een volledige vrij-vervoersregeling naar Arnhem verdienden. Hiermee wilde de Gemeente Arnhem echter niet akkoord gaan. Vitesse deed Feyenoord vervolgens een handreiking door 100 extra parkeerplaatsen bij het stadion vrij te maken. Feyenoord heeft vervolgens een voorstel gedaan, waardoor het merendeel van de Feyenoord-aanhang op 15 januari toch met de auto naar Arnhem kan.

Feyenoord-supporters kunnen straks kiezen op welke wijze ze de wedstrijd willen bezoeken: met een bus vanuit Rotterdam of Arnhem-Noord, of met de auto. In het laatste geval wordt een nieuw begrip ingevoerd: de carpool-autocombi. Feyenoord zal ter hoogte van Heteren namelijk een omwisselpunt inrichten. Vanaf die plek kunnen supporters die met vier mensen in een auto reizen, doorrijden naar het stadion in Arnhem. Om een en ander goed te kunnen organiseren zijn vooraf wel wat beperkingen gesteld aan de maximale capaciteit van de verschillende opties. Voor een vertrek met de bus vanaf Rotterdam zijn 200 kaarten beschikbaar, vanuit Arnhem Noord 300 en voor vervoer per auto 700.

Hoewel Feyenoord beseft dat ook dit jaar niet het resultaat is bereikt dat club en supporters zo graag willen (een volledige vrij-vervoersregeling) denkt de club dat met de nieuwe afspraken toch weer een stap in de goede richting is gezet. Stond de wedstrijd vorig seizoen nog gecategoriseerd als een C (hoog risico) wedstrijd, de komende editie speelt zich af onder een B (verhoogd risico) regime.

De kaartverkoop voor deze wedstrijd start voor Feyenoord-supporters op woensdag 28 december voor de houders van een Feyenoord Diamondcard. Goldcardhouders kunnen terecht vanaf 31 december, en een eventueel restant kan vanaf 7 januari worden gekocht door de houders van een Silvercard.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×