MARK WOTTE EN FEYENOORD BINNENKORT UITEEN

Feyenoord heeft Mark Wotte de vrijheid gegeven weer trainer te worden en te onderhandelen met belangstellende clubs. De wil van de technische directeur van Feyenoord om terug te keren naar het veld heeft hij vorige week kenbaar gemaakt. Mark Wotte, die twee jaar in dienst was bij Feyenoord, zal morgen een beëindigingovereenkomst tekenen en de komende twee weken gebruiken om de lopende zaken over te dragen aan de drie andere directieleden bij Feyenoord.

Het is Feyenoord niet bekend of Mark Wotte al in onderhandeling is met een club. ‘Dat is ook onze zaak niet’, aldus directeur Chris Woerts. ‘Wij hebben zijn verzoek en motivatie aangehoord. We hebben het vervolgens intern besproken en er een akkoord op gegeven. Mark heeft aangegeven dat het bij hem weer kriebelt om op het veld te staan. Dat was voor ons een meer dan duidelijk signaal’.

Wie Mark Wotte bij Feyenoord gaat opvolgen is nog niet besproken. ‘Jorien Van den Herik is er al jaren een voorstander van om die functie te splitsen’, weet Woerts. ‘Ik zou me kunnen voorstellen dat er uiteindelijk voor wordt gekozen om de technische verantwoordelijkheid niet te koppelen aan de commerciële en financiële verantwoordelijkheid. Onderhandelingen over het aan en verkopen van spelers gebeurt dan in de toekomst door iemand anders dan diegene die spelers voetbaltechnisch beoordeelt. In de voetballerij is dat nu veelal in handen van de technisch directeur, maar dat is achterhaald. En omdat we binnen Feyenoord de kwaliteiten voor die gesplitste functie in huis hebben, zie ik niet gebeuren dat we een nieuwe technisch directeur zullen aantrekken’.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×