JONG FEYENOORD BLIJFT OP DE BEEN IN ALKMAAR: 0-0

Jong Feyenoord heeft maandagavond de eerste competitiehelft met een gelijkspel afgesloten. De beloften van Feyenoord en AZ kwamen ondanks negentig attractieve minuten niet tot scoren. Het gelijkspel werd vooral in het Feyenoord-kamp met de nodige tevredenheid begroet. Dat had alles te maken met de aanwezigheid van tal van eerste elftalspelers bij AZ, waaronder Oranje-internationals Ron Vlaar en Barry Opdam. Door het resultaat liep zowel Feyenoord als AZ in op koploper FC Utrecht, dat verloor van SC Heerenveen.

AZ was in Alkmaar nog voor het eerste fluitsignaal had geklonken de grootste kanshebber op de drie punten. Dat had niet te maken met de hogere klassering van de Noord-Hollanders, maar het gegeven dat Vlaar, Opdam, Danny Mathijssen, Pius Ikedia, Danny Koevermans, Michael Buskermolen en talent Haris Medunjanin hun opwachting maakten in de basis. De afvaardiging eerste elftalspelers aan Feyenoord-zijde beperkte zich tot Karim Saidi en Christian Gyan. Met het oog op de bekerwedstrijd tegen Roda JC van aankomende woensdag koos de technische staf er logischerwijs voor de prioriteit bij het eerste te leggen, wat de confrontatie tussen het ´jonge´ Feyenoord en ´gelouterde´ AZ op voorhand interessant maakte.

Dat Feyenoord een punt overhield aan het duel was dan ook een knappe prestatie. Hoewel de ploeg van Henk Duut content was met het punt, had er meer ingezeten. Feyenoord was de bovenliggende partij in Alkmaar en kreeg de meeste kansen. Timothy Derijck was met een kopbal dichtbij, maar zijn inzet miste precisie. Dat gold ook voor het kunststukje van Resham Sardar, die de bal achter zijn standbeen langs net aan de voor Feyenoord verkeerde kant van de paal tikte. Daarnaast was er de constante dreiging van John Owoeri, die gelukkig was in zijn acties maar minder in de afronding. De grootste kans was desondanks voor de gastheren. Doelman Sherif Ekramy, die na twee maanden blessureleed zijn eerste wedstrijd speelde, redde knap oog in oog met een AZ´er. Het was niet de enige goede redding van de Egyptenaar, die zich net als zijn collega aan de andere kant onderscheidde.

Duut: ´Bij een 0-0 uitslag denk je niet aan een mooie wedstrijd, maar het was wel degelijk een aantrekkelijke wedstrijd met kansen over en weer. Vooral in de tweede helft werd een redelijk tot hoog niveau gehaald. Ondanks dat er fouten werden gemaakt aan beide kanten, was het voetbal bij vlagen erg goed. Op een bepaald moment stonden we met vier A-junioren in het veld en gezien de tegenstand van AZ is het uiteindelijke gelijkspel een prima prestatie. We eindigen de eerste competitiehelft op vier punten achterstand van koploper FC Utrecht, waardoor we bovenin nog volop meedoen. Dat is zeker niet slecht.´ Jong Feyenoord hervat halverwege januari 2006 de competitie tegen Jong NAC.

Opstelling Jong Feyenoord: Ekramy; Gyan, Saidi (60´ Buijs), Sno, Drenthe; Derijck, Magrão, Davids; Sardar, Sammuel en Owoeri.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×