DURE NEDERLAAG IN ZUIDERPARK: 2-1

Feyenoord heeft in Den Haag de derde (uit)nederlaag van het seizoen geleden. In het Zuiderpark was ADO met 2-1 te sterk. De Rotterdammers startten desastreus en kregen na 39 seconden een strafschop (hands Pascal Bosschaart) tegen die werd benut door Geert den Ouden. In de tweede helft zorgde Salomon Kalou voor 1-1, maar tien minuten voor tijd besliste Alberto Saavedra het duel in Haags voordeel.

De wedstrijd tegen ADO was om meer dan één reden een groot belang voor Feyenoord. De drie punten waren noodzakelijk om bij te blijven bij AZ en PSV. Maar misschien nog wel belangrijker in de ogen van Koeman was dat de ploeg maar eens moest laten zien dat het zich na het topduel met PSV ook kon opladen voor een wedstrijd tegen een laag geklasseerde ploeg. Met de blamage tegen RBC nog vers in het geheugen werd dat laatste punt tot vervelens toe aangehaald door de trainer.

Alle waarschuwende woorden waren binnen een minuut na het eerste fluitsignaal vergeten. De klok stond op 39 seconden toen Bosschaart een ongevaarlijke Haagse voorzet ongelukkig controleerde, waarbij scheidsrechter Luinge hands constateerde. De arbiter kende geen clementie en kende ADO meteen een strafschop toe, die door Geert den Ouden koelbloedig werd benut: 1-0. Het was de slechtst denkbare start voor Feyenoord, dat onbedoeld ADO een injectie aan strijdlust en geloof in de eigen kansen toediende. De hardwerkende ploeg van Frans Adelaar slaagde er met veel werklust in de voorsprong te consolideren. Zorgelijk voor Koeman was dat de thuisploeg daar betrekkelijk eenvoudig in slaagde. Feyenoord wist zich tot het rustsignaal slechts twee uitgespeelde kans te creëren, maar was niet scherp in de afronding. Jonathan de Guzman kwam tot zijn eigen verrassing op aangeven van Serginho Greene vrij voor doelman Dorus de Vries, maar de doelman greep adequaat in. Op slag van rust belandde de bal bij Boussaboun, nadat daar samenspel met Kalou en Kuyt aan vooraf was gegaan.De Marokkaan schoot de bal net naast het doel. De Rotterdammers waren tot dat moment wel dreigend, maar konden voorin geen vuist maken. De schoten van Kalou en Kuyt konden De Vries niet verontrusten. Een vrije trap van Patrick Paauwe kon dat wel, maar de Haagse goalie herstelde zich in tweede instantie.

Toen de Rotterdammers ook na rust het duel niet naar zich toe konden trekken, greep Koeman in. Op het moment dat Michael Mols een grote kans kreeg waarbij Lodewijks met moeite de 2-0 voorkwam, stond Diego Biseswar al aan de zijlijn. De 17-jarige aanvaller kwam erin voor middenvelder Hossam Ghaly. Desondanks bleef ADO zonder noemenswaardige problemen op de been en dat had alles te maken met de passie waarmee de thuisploeg om elke bal vocht. De gelijkmaker bleef desondanks niet uit. De Guzman – die samen met Paauwe voorop ging in de strijd – gaf een prima voorzet die door Kalou werd binnengekopt: 1-1. Het doelpunt kwam de amusementswaarde van het duel ten goede. ADO was duidelijk niet tevreden met een punt en trok net als Feyenoord onverminderd ten aanval. Het had een spannende slotfase tot gevolg waarbij Den Ouden de eerste was die een doelpoging loste. Lodewijks werd bijna verrast door het venijnige schot, maar was net op tijd bij de les om een achterstand te voorkomen. Aan de andere kant had Greene een kwartier voor tijd voor de beslissing moeten zorgen. Het geplaatste schot leek zijn eindbestemming in het Haagse net te hebben, maar tot verbazing van velen wist de doelman met zijn lange teen redding te brengen. Het bleek een kostbare en cruciale misser van Greene. De Rotterdammers kwamen er eerst nog met een waarschuwing vanaf toen Verhoek tot woede van zijn ploeggenoten voor eigen succes ging en de vrijstaande Den Ouden negeerde. Lodewijks redde op het schot, maar werd enkele minuten later wel verslagen. Saavedra kopte een hoekschop hard binnen en liet daarmee het Zuiderpark exploderen van vreugde. Met nog tien minuten op de klok startte Feyenoord een wanhoopsoffensief. Met Sebastián Pardo, die in de plaats kwam van de slecht spelende Alexander Östlund. De eerste grote kans was echter voor ADO. Saavedra mocht weer ongehinderd inkoppen, maar dit keer voorkwam een prachtige reflex van Lodewijks erger. De zege van ADO kwam niet meer in gevaar, waarmee de ploeg van Adelaar voor het eerst in vijftien jaar drie duels op rij won in de Eredivisie.

ADO Den Haag – Feyenoord 2-1

Scoreverloop:
2´ 1-0 Den Ouden (strafschop)
67´ 1-1 Kalou
79´ 2-1 Saavedra

Geel: -

Opstellingen
ADO Den Haag: De Vries; Rijaard, Saeijs, Saavreda, El-Akchaoui; Stroeve, Rankovic, Van der Leegte, Kolkka; Den Ouden (84´ Elia) en Mols (73´ Verhoek).
Feyenoord: Lodewijks; Östlund (84´ Pardo), Greene, Bahia, Bosschaart; Ghaly (58´ Biseswar), Paauwe, De Guzman; Boussaboun, Kuyt en Kalou.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×