STATISTIEKEN ADO DEN HAAG – FEYENOORD

Feyenoord treft ADO Den Haag zondag voor het derde opeenvolgende seizoen in het Zuiderpark. Voorheen was het niet vanzelfsprekend dat de Rotterdammers jaarlijks afreisden naar de residentie. ADO degradeerde in 1992 naar de eerste divisie en pas twaalf jaar later troffen beide ploegen elkaar weer in Den Haag. ADO houdt er in Den Haag een positieve balans op na. De Hagenaars wonnen twaalf keer, tegen elf winstpartijen van Feyenoord. Negen keer eindigde het treffen in een gelijkspel. Merkwaardig is dat Feyenoord ondanks de negatieve uitbalans een veel beter doelsaldo heeft (60-47).

De decembermaand in 2005 toont een opvallende gelijkenis met die van een jaar eerder. Ook toen speelde Feyenoord eerst thuis tegen PSV om een week later uit tegen ADO te spelen. De sfeer van toen is echter op geen enkel vlak te vergelijken. Feyenoord toonde vorig seizoen veerkracht tegen PSV door terug te komen van een 3-1 achterstand, maar de frustratie won het na afloop van de opluchting. ‘We maken onszelf belachelijk’, vatte Patrick Paauwe het gevoel in de groep samen. Anders dan momenteel het geval is, had de kloof tussen koploper PSV en Feyenoord de vorm van een ravijn aangenomen. Na een midweekse UEFA Cup-nederlaag tegen FC Basel, die overigens zonder gevolgen was omdat Feyenoord zich al had geplaatst, wachtte drie dagen later de uitwedstrijd tegen ADO. Feyenoord speelde in het Zuiderpark de slechtste wedstrijd van het jaar. Een paar kansen waren er in de eerste helft en welgeteld één doelpoging (Kuyt) was er na rust. Het maakte van Feyenoord een elftal dat vooral onmacht uitstraalde. Door doelpunten van Den Ouden en Polak wisten de Hagenaars eenvoudig te winnen.
En dat terwijl Feyenoord in het Zuiderpark juist op zoek moest naar de laatste strohalm. Bij winst was de afstand met de concurrentie nog overzichtelijk geweest, maar nu kon Feyenoord de titel definitief vaarwel zeggen. ‘Meespelen voor de titel is lastig geworden, we moeten ons nu op andere doelen concentreren’, sprak Gullit dan ook na afloop.

Grootste uitoverwinning
9-6-1976 FC Den Haag – Feyenoord 1-8

Grootste uitnederlaag
15-9-1957 FC Den Haag – Feyenoord 6-3

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×