FEYENOORD EN KIPRICH OP BEZOEK BIJ CKC

De Rotterdamse amateurvereniging CKC stond woensdag voor een groot deel in het teken van Feyenoord. Er werd een voetbalclinic gehouden onder leiding van ex-aanvoerder Ben Wijnstekers, er speelden twee jeugdelftallen van Feyenoord op het terrein aan de Giraffeweg en in de avonduren kregen de bezoekers van een speciale inloopavond de kans hun vragen over Feyenoord te stellen aan technisch directeur Mark Wotte en commercieel directeur Chris Woerts. Ook stond er een oude bekende langs het veld: Jozsef Kiprich.

Kiprich zag zowel Feyenoord D1 (getraind door Jean Paul van Gastel) als Feyenoord B1 (getraind door Cor Adriaanse) voetballen tegen de jeugd van CKC. De Hongaarse publiekslieveling deed dat ter afsluiting van een korte stage die hij liep op Varkenoord. Donderdagochtend vertrekt hij weer terug naar Hongarije, waar hij bij de voetbalschool van Ujpest Dosza namens Feyenoord speurt naar talent.

‘Het is mijn doel om talent op te sporen in mijn eigen land, die jongens te begeleiden en Feyenoord te tippen op het moment dat er iemand goed genoeg is om van waarde te kunnen zijn voor mijn oude club. Zo ver is het trouwens nog niet. We zitten nog in een ontwikkelingsfase. Dat is ook de reden dat ik de afgelopen dagen op Varkenoord rondliep. Ik heb een kijkje in de keuken kunnen nemen en ben onder de indruk geraakt van de manier waarop bij Feyenoord met de jeugd wordt gewerkt.’

Kiprich bezocht afgelopen zondag ook Feyenoord-PSV en genoot van de overwinning van zijn club, zoals hij ook genoot van het weerzien met zijn voormalige ploeggenoten op Varkenoord. ‘Het was mooi om Gaston Taument, Henk Fräser en al die andere jongens weer eens te zien’, zei de Tovenaar van Tatabanya, die er nooit een geheim van heeft gemaakt dat Feyenoord voor altijd in zijn hart zit. ‘Het hoogtepunt uit mijn tijd in Rotterdam?’, herhaalde Kiprich langs het veld van CKC de vraag, ‘die zes jaar bij Feyenoord waren voor mij één groot hoogtepunt.’

De voetbalclinic bij CKC werd georganiseerd door de Feyenoord Supportersvereniging in samenwerking met Feyenoord. Het is de bedoeling dat een dergelijke exclusieve clinic zo’n tien keer per jaar wordt gehouden bij clubs door heel Nederland. Amateurclubs die aan Feyenoord gerelateerd zijn, worden daarvoor door de Feyenoord Supporters Vereniging benaderd.


Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×