FEYENOORD UNICEF GALADINER OPNIEUW GESLAAGD

Het jaarlijkse Feyenoord Unicef Galadiner is woensdagavond opnieuw naar volle tevredenheid van alle aanwezigen verlopen. De 21 bedrijven die elk een tafel tot hun beschikking hadden in het Hulstkamp gebouw, zagen zich tijdens het diner vergezeld door talrijke Feyenoord-prominenten. De presentatie was in handen van Wilfred Genee, die Dirk Kuyt en Erwin Koeman interviewde. Feyenoords ambassadeur Dennis van der Geest werd geïnterviewd door Koos Postema.

Naast spelers maakten ook de technische staf, een deel van het management en talrijke andere prominenten hun opwachting. Toespraken waren er van president commissaris Jorien van den Herik, minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking), directeur Henk Franken van Unicef en burgemeester Ivo Opstelten. Van den Herik bedankt de aanwezigen voor de massale opkomst en maakte en passant nog een opmerking waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg. ‘Vorig jaar zaten hier Goor, Buffel, Song en de trainers Petrovic en Gullit. Die hebben we maar vervangen, anders moesten ze weer hetzelfde verhaal aanhoren’, zei Van den Herik. Minister Van Ardenne: ´Johan Cruijff zei ooit tijdens zijn jaar bij Feyenoord: je kan het alleen maar doen als je het samen doet en dat geldt ook voor Unicef en Feyenoord. Een andere grootheid in de voetballerij zei dat voetbal oorlog is. Maar in Rotterdam hebben we bewezen dat – als je samenwerkt – meer kan worden bereikt dan alleen oorlog.´ Franken vertelde op zijn beurt dat het Feyenoord model in Ghana, waarbij leeftijdsgenoten aids-voorlichting geven, in het Afrikaanse land navolging krijgt.

Na het hoofdgerecht hield Paul van Vliet een gloedvol betoog over zijn werk voor Unicef en zong hij twee nummers. Van Vliet gaf ook aan dat Feyenoord vanwege het 50-jarige bestaan van Unicef een speciale actie heeft bedacht waarbij mensen een eenmalige machtiging kunnen uitschrijven en weten waaraan het door hen bestede geld wordt uitgegeven. De volledige opbrengst van de avond gaat overigens naar Unicef.

Feyenoord TV staat zaterdag in het teken van de topper Feyenoord-PSV, maar uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan het Unicef Galadiner.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×