FEYENOORD DOET AAN KLANTENBINDING: 7-1

Met fraai voetbal en liefst zeven treffers heeft Feyenoord tegen Heracles Almelo de tiende competitiezege geboekt: 7-1. Ali Boussaboun (2x), Serginho Greene, Salomon Kalou, Dirk Kuyt (2x) en Jonathan de Guzman verzorgden de treffers. Rudy Jansen tekende namens Heracles in de slotfase voor de eretreffer. Christian Gyan maakte na bijna een jaar afwezigheid als invaller zijn rentree. Timothy Derijck mocht vier minuten voor tijd zijn debuut maken.

Koeman verraste voor het duel met Heracles niet met zijn basisopstelling, waar Sebastián Pardo de logische vervanger was van de geschorste Patrick Paauwe. In het oog springend was wel de bankbezetting, waar twee spelers van de jeugdopleiding deel van uitmaakten. De aanwezigheid van Diego Biseswar – vorige week matchwinner tegen Roda JC – is inmiddels een vertrouwd beeld. Koeman voegde er zondag nog een talent aan toe. De 18-jarige creatieve middenvelder Sammuel de Almeida Cardosa (voetbalnaam Sammuel) maakte voor het eerst deel uit van de selectie.

Koeman sprak in de aanloop naar het duel niet te vrezen voor onderschatting bij zijn ploeg. De reputatie van reuzendoder Heracles was ook in Rotterdam niet onopgemerkt gebleven, gaf hij daarbij aan. De trainer zag zijn uitspraak vanaf de eerste minuut bewaarheid. Feyenoord jaagde fel op het doelpunt, waar AZ en PSV zo lang op moesten wachten en die bij Ajax-Heracles helemaal niet werd gemaakt. Al na acht minuten had het voorbeeldige arbeidsethos een treffer tot gevolg. De Guzman speelde Boussaboun knap vrij. De Marokkaanse international koos oog in oog met Martin Pieckenhagen voor de moeilijke oplossing door met de buitenkant van de rechtervoet binnen te schieten: 1-0. De doeltreffende uitvoering was uitstekend en zei alles over de grote vorm waarin Boussaboun momenteel steekt.Met die toch wel bevrijdende voorsprong was de honger bepaald niet gestild. De ploeg van Koeman ging onverminderd door met aanvallen en nog voordat er twintig minuten gespeeld waren, werd de marge verdubbeld.
 
Greene zette zelf een aanval op, kreeg de bal teruggespeeld van Kuyt en maakte via het lichaam van Pieckenhagen met wat geluk zijn eerste doelpunt in Rotterdamse dienst: 2-0.

De wedstrijd, die nog voor het eerste fluitsignaal vreugdevol begon met het nieuws van Ajax´ nederlaag, wachtte daarna op een geniaal moment van Salomon Kalou die het duidelijk op z´n heupen had. Dat moment volgde na 34 minuten toen de Ivoriaan de bal via Marc Höcher mee kreeg, drie man uitkapte en koelbloedig afrondde in de korte hoek. Met het kunststukje maakte Kalou zelf een einde aan de al wekenlange discussie over zijn vorm en het uitblijven van treffers.Heracles was de kluts kwijt en kreeg geen bal meer over de middenlijn. Feyenoord profiteerde dankbaar en liet tot genoegen van het Legioen fraaie combinaties zien. Eén zo´n combinatie had bijna de 4-0 opgeleverd, maar de paal voorkwam dat Hossam Ghaly het na een knappe één twee met Sebastián Pardo nog mooier maakte. 

Dat doelpunt volgde in de tweede helft alsnog toen Boussaboun de bal ontfutselde bij routinier Nico-Jan Hoogma en alleen op het doel af kon gaan. Kuyt stond vrij, maar de van zelfvertrouwen blakende Marokkaan ging voor eigen succes: 4-0. Heracles, dat minder hulpeloos oogde dan voor rust en bij vlagen aantoonde aardig te kunnen voetballen, kreeg daarna een goede kans. Sergio Hellings kopte centimeters naast. Feyenoord speelde minder goed, maar kreeg via Dirk Kuyt vier grote mogelijkheden. De aanvoerder had het vizier niet op scherp en geen van zijn te hoge en te scherp gemikte schoten en kopballen konden Pieckenhagen echt verontrusten. Toch zou de Katwijker nog scoren door een kans te verzilveren die hij eigenlijk nooit had mogen krijgen. De ongedekte Kalou kreeg de bal aangespeeld van De Guzman en kon simpel binnentikken. Tot eigen verbazing slaagde de Ivoriaan er niet eens in de bal aan te raken. Kuyt, die achter hem opdook, reageerde attent en schoot via de binnenkant van de paal raak: 5-0. Het feest was nog niet voorbij, want even later mocht cultheld Christian Gyan zijn rentree maken na bijna een jaar blessureleed en werd ook nog gescoord. Kuyt frommelde de 6-0 binnen. De Belg Derijck, die de afgelopen twaalf wedstrijden op de bank zat, maakte in de slotminuten zijn debuut in de hoofdmacht. De Almeloërs maakten kort daarna de eretreffer via Jansen, maar moesten even later weer een tegenslag verwerken. De Guzman bepaalde in de blessuretijd met een vlammend schot de eindstand op 7-1.

Feyenoord – Heracles Almelo 7-1

Scoreverloop:
8’ 1-0 Boussaboun
18´ 2-0 Greene
34´ 3-0 Kalou
58´ 4-0 Boussaboun
77´ 5-0 Kuyt
82´ 6-0 Kuyt
86´ 6-1 Jansen
90´ 7-1 De Guzman

Geel: Östlund

Opstellingen
Feyenoord: Lodewijks; Östlund, Greene (80´ Gyan), Bahia, Snoyl; Ghaly (86´ Derijck), Pardo (70´ Bosschaart), De Guzman; Boussaboun, Kuyt en Kalou.
Heracles Almelo: Pieckenhagen; Jansen, Hoogma, Smit, Höcher; Nurmela, Hellings, De Vries; Tamerus (65´ Hirayama), Quansah en Calincov (65´ Sluijter).

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×