VAN BASTEN STEUNT KALOU ALS GETUIGE

Salomon Kalou weet zich vrijdag, wanneer zijn beroepszaak met betrekking tot het verzoek om versnelde naturalisatie wordt behandeld voor de rechtbank van Rotterdam, in de rug gesteund door Marco van Basten. De bondscoach zal ter ondersteuning van de Feyenoorder als getuige verschijnen, wanneer de rechtbank zich buigt over het beroep dat Kalou en zijn advocaat hebben aangetekend tegen de eerdere afwijzing van zijn verzoek tot versnelde naturalisatie. Naast Marco van Basten wordt Kalou tevens gesteund door professor G.R de Groot van de Universiteit van Maastricht die als deskundige zal optreden.

Van Basten is vanaf het begin van Kalou´s pogingen om zo snel mogelijk Nederlander te worden, een groot voorstander van de versnelde naturalisatie van de Ivoriaanse aanvaller. De bondscoach heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij Kalou graag zo snel mogelijk bij zijn selectie voor het WK in Duitsland zou betrekken.

Het eerste verzoek van Kalou om versneld een Nederlands paspoort te verkrijgen werd afgewezen. Omdat het bezwaar tegen de afwijzing eerder ongegrond werd verklaard dient vrijdag voor de bestuursrechter van de Rotterdamse rechtbank het beroep dat de voetballer aantekende. Zowel de advocaat van Kalou, als de advocaat van de staat zullen dan hun pleidooi houden. Een uitspraak volgt dan circa vier weken later.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×