FEYENOORD JEUGD BLIJFT AAN KOP

Zowel de A als de B en de C-jeugd van Feyenoord hebben hun koppositie weten vasthouden. De A1 maakte tot tweemaal toe een achterstand van twee doelpunten ongedaan. Jerson Anes Ribeiro scoorde tweemaal. Frank de Haan (foto) bezorgde met een rake kopbal zijn ploeg op de valreep een punt. De B1 speelde voor rust sterk tegen AZ. Het werd op eigen terrein 3-0. Doelpuntenmakers: Georginio Wijnaldum en tweemaal Hanne Hagary. De C1 versloeg Willem ll (3-1) en loopt met de week verder weg van de concurrentie. Shabir Isoufi schoot tweemaal raak, waarna Parez Karim de derde treffer maakte. <BR>

VEERKRACHT HELPT FEYENOORD A1 AAN PUNT

Het is dit seizoen nog niet eerder voorgekomen dat de A-jeugd van Feyenoord zoveel veerkracht aan de dag moest leggen om een punt uit het vuur te slepen als zaterdagmiddag tegen AZ. In de eerste helft namen de Alkmaarders brutaal een 0-2 voorsprong. Aan Rotterdamse zijde werden de kansen niet benut. Trainer Henk Fräser zag zich genoodzaakt in te grijpen. Hij bracht Jerson Anes Ribeiro na 39 minuten in het veld voor Leroy Smits, wat goed uitpakte. Anes Ribeiro scoorde tweemaal. Eerst was hij direct na rust verantwoordelijk voor de 1-2 en een kwartier later tekende hij ook de 2-3 aan. Het aantrekkelijke duel kende een spannende slotfase. Feyenoord zette aan voor een slotoffensief en kreeg loon naar werken. Frank de Haan schampte met zijn hoofd de bal achter de AZ doelman. “Frank zegt altijd dat hij niet kan koppen. Hij heeft nu het tegendeel bewezen. Al was het niet echt een gerichte kopbal. Maar hij telt wel”, lachte Fräser. De trainer was te spreken over de inzet van zijn ploeg. “Dat is een compliment waard. We hebben het publiek een aardige middag voorgeschoteld.” In de tweede helft maakte Norichio Nieveld zijn opwachting bij Feyenoord. De B-speler speelde eerder op de middag nog een hele wedstrijd met de B-jeugd mee.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Buijs, Smits (39’ Anes Ribeiro), Sno, Drenthe; De Haan, Hammouti, Schet, Sammuel, Achlioui (46’ Nieveld) en Kogeldans.

B1 LEGT BASIS OVERWINNING EERSTE HELFT

De B-jeugd legde de basis voor de 3-0 winst op AZ in de eerste helft. Met goed verzorgd veldspel creëerde de formatie van Cor Adriaanse een hoeveelheid aan kansen. Daarvan werden er via Wijnaldum en Hagary twee benut. Het was de verdienste van de goede AZ doelman dat de score voor rust bij 2-0 bleef steken. Zonder zijn goede vorm was de score zonder meer hoger opgelopen. Na de pauze verzuimden de Rotterdammers verder van AZ weg te lopen. De combinaties bleven achterwege. Dat was het gevolg van het zware veld, maar kwam ook omdat de Feyenoorders teveel met bal aan de voet gingen lopen. Dit kwam het kijkspel niet ten goede. Feyenoord liep via opnieuw Hagary nog wel uit naar 3-0. Door de nederlaag van Ajax bij Heerenveen is Feyenoord wel steviger aan kop gekomen. Het verschil met de concurrentie is opgelopen tot zes punten. “Al met al een prima dag” , concludeerde trainer Adriaanse. 

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Ramsteijn, Nieveld, Nelom; Kobussen, Wijnaldum, Wattamaleo; Degeling, Hagary en Fer.

C1 WEER MOEIZAAM NAAR WINST

De 3-1 winst kan de gedachte oproepen dat Feyenoord tegen Willem ll een gemakkelijke middag beleefde, maar niets bleek minder waar. De formatie van Michel Valke moest ook dit keer weer alle krachten naar boven halen om de winst veilig te stellen. Na een doelpuntloze eerste helft kwam de jongste jeugd van Feyenoord in de tweede helft op toeren. Via Shabir Isoufi werd de ban gebroken. Hij tikte een voorzet van invaller Parez Karim achter de Tilburgse doelman. Willem ll kwam terug tot 1-1. Twee minuten later kwam Feyenoord via opnieuw Isoufi nogmaals aan de leiding. Ook nu weer stond Parez Karim aan de basis. De invaller bekroonde zijn goede optreden met het aantekenen van de derde Rotterdamse treffer van de middag. Door de winst is Feyenoord nog verder weggelopen van de concurrentie. Het verschil met nummer vier Willem ll is opgelopen tot zestien punten. “Ik hoop dat we de komende wedstrijden wat minder diep hoeven te gaan om aan de winst te komen. De laatste weken hebben we er keihard voor moeten werken”, zei Michel Valke.

Opstelling Feyenoord C1: Boke; Eekman, Erkelens, Schenkeveld, Kodalak; Halfhuid, Van la Parra, Seaw; Cabral (58’ Aantjes), Da Silva Cruz (36’ Karim) en Isoufi.

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×