PAUL GROENENDIJK IS PROFESSOR FEYENOORD

Paul Groenendijk mag zich een jaar lang Professor Feyenoord noemen. De Rotterdammer won de eerste Feyenoord kenniskwis door in de finale 10 van de 15 vragen goed te beantwoorden. De winnaar, die zich niet had voorbereid op het evenement, had zelf niet verwacht als eerste te eindigen. Toch liet hij vanavond in de Maaszaal van De Kuip iedereen achter zich. Een impressie van de door de Supportersverening Feyenoord georganiseerde Professor Feyenoord quiz is zondagavond te zien in het Talpa programma Cafe de Sport. Groenendijk zal ook in de studio aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven bij zijn zege.

Een kleine honderd deelnemers streden vrijdagavond onder leiding van presentator Hans van Vliet (Radio Rijnmond) om de eer. Het niveau van de vragen was vanaf het begin hoog en groeide naarmate de strijd vorderde. De vraag waar vrijwel iedereen, inclusief de latere winnaar Groenendijk, zich op stuk beet, werd via een videoscherm gesteld door Gerard Meijer. De bij leven al legendarische verzorger vroeg wie zijn voorganger was, voordat hij in 1959 bij Feyenoord aan de slag ging. Een enkele deelnemer vulde in al zijn radeloosheid Dokter Oetker in, maar het was toch echt Eef Weiburg.

De eerste drie finalisten kregen de vandaag verschenen dubbel-DVD 'De Cup die Feyenoord nooit kon winnen', over het succesvolle UEFA Cup seizoen 2001-2002. Winnaar Groenendijk werd bovendien in een professoren toga gehesen. Zijn lachende commentaar na afloop: 'Win ik de kwis, sta ik toch nog voor joker.'


 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×