VOLTALLIGE SELECTIE BIJ OPENING CRUYFF COURT FEYENOORD

De voltallige selectie van Feyenoord zal aanwezig zijn bij de opening van het Cruyff Court Feyenoord  Veld. De verwachting is dat dat nog deze winter gaat gebeuren. Het veld in de schaduw van De Kuip nadert zijn voltooiing. Door middel van het realiseren van dit voetbalveldje willen de Cruyff Foundation, de dienst Sport en Recreatie van de gemeente Rotterdam en voetbalclub Feyenoord kinderen uit de Deelgemeente Feijenoord weer de mogelijkheid bieden om in hun eigen omgeving veilig te kunnen sporten. Het Cruyff Court Feyenoord Veld wordt voorzien van een logo van Feyenoord en zal op een nader te bepalen datum in de wintermaanden officieel geopend worden door de voltallige selectie van Feyenoord.

Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat vroeger te vinden was in veel buurten en wijken van steden, maar dat door de jaren heen vaak is opgeofferd aan verstedelijking en uitbreiding. Hiermee is ook een belangrijke sociale functie van sport en ontspanning voor de jeugd onder druk komen te staan. Met de komst van een Cruyff Court wordt deze sociale functie opnieuw in de buurt geïntroduceerd. 

In de wijk Hillesluis komt het Cruyff Court Feyenoord Veld op de plek van het oude trapveldje van de speeltuinvereniging. De Cruyff Foundation, de Rotterdamse Dienst Sport en Recreatie en Feyenoord hopen ermee bij te dragen aan het verbeteren van het leefklimaat voor de lokale jeugd. Bovendien biedt het uitzicht op De Kuip hen hopelijk voldoende inspiratie.

http://www.cruyffcourts.org/
Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×