JONG FEYENOORD OPPERMACHTIG IN DE ARENA: 1-5

Jong Feyenoord heeft maandagavond rivaal Jong Ajax met grote cijfers verslagen: 1-5. In de Arena verzorgden Resham Sardar, Timothy Derijck, Evander Sno, Lorenzo Davids en Tim Vincken de treffers. Vincken was met een treffer en drie assists beste man van het veld. Sno maakte met een schot van veertig meter het mooiste doelpunt. Rydell Poepon scoorde tegen namens de Amsterdammers. Feyenoord bleef door de zege in het spoor van koploper AZ.

De clash tussen Ajax en Feyenoord staat meestal garant voor spektakel, maar in elk geval voor spanning. Toch was er op dat laatste vlak vreemd genoeg weinig te verwachten. Landskampioen Ajax stond immers op de onwaardige voorlaatste plek op de ranglijst, met slechts vier punten uit zes duels. Daarnaast was er het gegeven dat de ploeg van John van den Brom nauwelijks op versterkingen uit de A-selectie kon rekenen. Ajax vertrok op maandag richting Zwitserland, waar woensdag de confrontatie met FC Thun op het programma staat. Alleen de uit de gratie geraakte Bogdan Lobont bleef zodoende over voor Jong Ajax. Van den Brom zal met jaloezie hebben gekeken naar collega Henk Duut, die met Maikel Aerts, Pieter Collen, Karim Saidi, Pascal Bosschaart, Tim Vincken en Sebastián Pardo honderden wedstrijden aan eredivisie-ervaring in het veld kon brengen.

Feyenoord zal Ajax niet hebben onderschat, wat waarschijnlijk met name te maken had met de ontknoping van het vorige seizoen. Toen gaf Feyenoord in de laatste wedstrijd het kampioenschap uit handen door na een 0-2 voorsprong tegen PSV alsnog te verliezen (3-2). Ajax, dat die dag zelf dik won van NAC, kon daarna volstrekt onverwacht een feestje vieren. De Rotterdammers waren uit op sportieve revanche, wat bevestigd werd door de uitstekende instelling. Het had al snel een doelpunt tot gevolg. Resham Sardar tikte de afgemeten voorzet van Tim Vincken knap binnen, waarmee het zich voortslepende Ajax het laatste restje geloof verloor. De Amsterdammers wilden wel, maar waren afgezien van een schot van Tom Kalkhuis voorin onmachtig. Feyenoords offensieve inspanningen hielden voor rust ook niet over, maar desondanks slaagden de Rotterdammers er wel in de marge te verdubbelen. Pardo gaf de bal op Vincken, die niet zelfzuchtig was en afgaf op Timothy Derijck. De Belg – die dit seizoen bij elke wedstrijd van Feyenoord 1 op de bank zat maar in geen van de tien competitiewedstrijden speelminuten kreeg – schoot de bal in het lege doel: 0-2. Ajax mocht op dat moment al blij zijn dat het nog met elf man op het veld stond. Even voor de treffer had Emmanuel Boakye de doorgebroken Tim Vincken afgestopt, wat door de coulante scheidsrechter De Groot slechts met een gele kaart werd bestraft.

Evander Sno gooide de wedstrijd even na rust in het slot. De wijze waarop de talentvolle centrale verdediger dat tegen zijn oude club deed was indrukwekkend. Vanaf ruim veertig meter verraste Sno de ver voor zijn doel staande Lobont met een prachtig schot: 0-3. Het was een moment waarop Ajax rijp voor de sloop leek. Toch slaagde de ploeg van Van den Brom erin zich nog een keer op te laden, wat ertoe leidde dat Poepon de 1-3 kon maken. Ajax geloofde weer in de eigen kansen, maar lang duurde dat niet. Een counter van Feyenoord bezegelde het lot van de Amsterdammers. Vincken brak uit op links en toonde wederom aan in het collectief te denken. De rechtsbuiten had voor eigen succes kunnen gaan, maar legde af op Davids die simpel binnentikte: 1-4. Vincken kreeg een kwartier voor tijd loon naar werken. De aanvaller kon dit keer op niemand afleggen en besloot het zelf maar eens te proberen met een doeltreffende lob. Voor Lobont werd het zo een uiterst onprettige avond. De doelman werd in Ajax-dienst nooit eerder vijf keer gepasseerd, maar beleefde maandag de primeur die wat hem betreft had mogen uitblijven.  

Jong Ajax – Jong Feyenoord 1-5

Scoreverloop:
10´ 0-1 Sardar
42´ 0-2 Derijck
51´ 0-3 Sno
58´ 1-3 Poepon
64´ 1-4 Davids
73´ 1-5 Vincken

Geel: Boakye, Boerrigter, Biseswar, Bosschaart

Opstellingen
Jong Ajax: Lobont; Koenders, Boakye, Schilder, Moisander; Sahadewsing (46´ Sarpong), Kalkhuis (46´ Martina’), Anita; Poepon, Vertongen en Boerrigter.
Jong Feyenoord: Aerts; Collen, Saidi, Sno, Drenthe; Bosschaart, Pardo (64´ Biseswar, Derijck; Sardar, Davids (74´ Harbuzi) en Vincken. 

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×